Clujana a ieșit din insolvență. Renumita fabrică de încălțăminte își continuă activitatea

de | | 3 Minute

Clujana a ieșit din insolvență

Renumita fabrică de încălțăminte Clujana a ieșit din insolvență, fiind pregătită să reintre cu succes în circuitul economic atât la nivelul județului Cluj, cât și la nivel național. 

Povestea renumitei fabrici de încălțăminte Clujana a început în urmă cu mai bine de 100 de ani. Cu un traseu economic asemănător altor fabrici locale și naționale, situația fabricii s-a înrăutățit după Revoluție, iar în 1999 a fost declarată falimentară și a fost închisă. Începând din 2003, însă, moment în care Consiliul Județean Cluj a devenit acționar majoritar, se încearcă revitalizarea unuia dintre cele mai îndrăgite branduri clujene. Cu povestea acestei fabrici ce-și are rădăcinile în Clujul de altădată, vom reveni în următoarele zile.

Între timp, vestea bună este că Tribunalul Specializat Cluj a acordat o decizie favorabilă închiderii procedurii generale a insolvenței în cazul Clujana S.A, permițându-se astfel reinserția societății în circuitul economic, cu forțe proaspete și o strategie de dezvoltare care să transforme vechea fabrică într-un adevărat competitor.

Clujana a iesit din insolventa (2)

Ce măsuri s-au luat pentru revitalizarea brandului?

Sub coordonarea CITR, administratorul judiciar, și cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, ca acționar majoritar, în cadrul Clujana S.A au fost luate o serie de măsuri în scopul revitalizării brandului.

„Rolul nostru de administrator judiciar a fost să insuflăm o nouă viziune brandului Clujana și să ne asigurăm că revitalizarea companiei se află pe agenda tuturor stakeholderilor. Am avut mereu în minte alinierea obiectivelor strategice ale tuturor celor implicați, iar experiența vastă în gestionarea echilibrului dintre creditori și companie a facilitat succesul. Clujana va fi mereu unul dintre proiectele de suflet coordonate de CITR”,a declarat Vasile Godîncă-Herlea, Managing Partner CITR.

„Pe lângă faptul că societatea Clujana S.A. a reușit să achite datoriile acumulate de a lungul timpului, aceasta a reușit să-și crească semnificativ volumul vânzărilor de produse sub brand propriu. Acest lucru s-a realizat atât prin cele două magazine proprii din Cluj-Napoca cât și prin intermediul celor care îi comercializează produsele în alte municipii reședință de județ cum sunt Oradea, Bistrița sau Sibiu. Tot în aceeași perioadă, Clujana S.A. a lansat și magazinul online propriu: https://shop.clujanacluj.com/, magazin care se bucură de un real interes în rândul clienților.”– CJ Cluj

Clujana a iesit din insolventa (3)

Astfel, pe lângă deschiderea celui de-al doilea magazin din Cluj-Napoca, în octombrie 2018 (detalii aici), extinderea la nivel național a însemnat și deschiderea primelor magazine din Sibiu, Oradea și Bistrița. După numai un an de la intrarea în insolvență, sub coordonarea administratorului judiciar, Clujana S.A. ajungea la o creștere de 136% a veniturilor din vânzarea produselor proprii. Totodată, prin lansarea magazinului online propriu și o prezență mai activă în Social Media, brandul clujean a reușit să ajungă la un segment de clienți prea puțin explorat până la momentul respectiv » tinerii cu vârste între 25 – 40 de ani.

„Ieșirea din insolvență a Clujana dă un nou suflu companiei. În domeniul nostru de activitate este dificil să rămâi competitiv. E nevoie fie să atragi investiții constante, fie să consolidezi business-ul. După reintegrarea în economie ne concentrăm atenția spre consolidare”, a declarat Florin Gliga, administrator special Clujana.


Despre CITR
CITR este liderul pieței de insolvență din România încă din 2008. Cu o experiență de 20 de ani pe piața insolvenței și peste 1000 de proiecte gestionate de-al lungul timpului, CITR administrează anual un patrimoniu de peste 650 de milioane de euro și distribuie anual peste 300 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile românești. Începând cu anul acesta, CITR este o companie Impetum Group, primul grup românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapă din viața unei companii, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea calitativă, la consolidarea mediului economic național și la crearea unui viitor prosper pentru România. 

Sursă informații: 

» Comunicat de presă CITR
» Biroul de presă Consiliul Județean Cluj