Cluj Bus, aplicația clujeană iute ca gândul

de | | 4 Minute

Cluj Bus, aplicația clujeană iute ca gândul

Echipa de IT-iști clujeni, care a lansat în vară aplicația Cluj Bus ce facilitează deplasarea cu mijloacele de transport, pregătește pentru această toamnă o nouă versiune a aplicației. Versiunea își propune să răspundă tuturor nevoilor clujenilor și turiștilor care vizitează Clujul.

De asemenea, aceasta va veni în ajutorul studenților care se vor întoarce din binemeritata vacanță, ușurându-le cu mult accesul spre mijloacele de transport în comun din orașul de pe Someș. O bună parte din studenții Clujului sunt veniți din Europa sau de pe alte continente, iar familiarizarea cu orașul, descoperirea obiectivelor turistice, a restaurantelor și localurilor în care pot să se delecteze după cursuri, le vor putea face mult mai lesne apelând la versiunea îmbunătățită a aplicației Cluj Bus.

Cluj Bus Next Conection    Cluj Bus nextConnections 1

Una dintre îmbunătățirile aduse aplicației Cluj Bus este aceea că se vor putea urmări autobuzele pe cale să sosească într-o anumită stație. Astfel, într-un oraș aglomerat precum Clujul, timpul petrecut pe drumul de acasă la facultate ori la serviciu și invers va putea fi mult scurtat.

Așteptările lungi din stație vor deveni istorie. „Până acum, vedeai doar ce autobuz vine în stație, dar nu știai ora și minutul în care se va afla, în respectiva stație. Cu noua versiune, fiind ținut la curent cu ora și minutul sosirii, vei ști precis cât timp trebuie să aștepți pentru un anumit autobuz”, spune Mátyás Fábián, unul dintre IT-iști care a creat Cluj Bus.

Noua versiune va fi mai atrăgătoare. Aceasta nu se mulțumește doar să indice anumite puncte de interes, precum: facultăți, spitale, stadioane, restaurante, cafenele. Obiectivele turistice importante ale orașului „comoară” vor fi reprezentate prin fotografii, fapt care va insufla viață aplicației, ținându-i aproape pe cei care vor folosi-o.

Această secțiune nouă va fi utilă îndeosebi turiștilor care doresc să descopere toate locurile frumoase ale Clujului.Echipa a extins lista punctelor de interes la un număr de aproximativ 300″, anunță reprezentantul echipei Cluj Bus.

Cluj Bus nextConnections2    Cluj Bus iPhoto Obiectiv turistic

Clujenii care folosesc în mod uzual mijloacele de transport în comun vor avea posibilitatea să-și adauge în aplicație liniile favorite. Acest lucru va permite o accesare mai ușoară a liniilor pe care clujenii le folosesc frecvent.Accesarea unei liste mai scurte cu cinci-șase linii favorite e mai ușoară decât a celor aproximativ 80 de linii Ratuc. De aceea, pentru noua versiune ne-am gândit să introducem această îmbunătățire., afirmă Mátyás Fábián.

IT-iști de la Cluj Bus nu-i vor lăsa pe dinafară nici pe clujenii care locuiesc în cartierele noi, unde s-au introdus de curând linii de transport. În afară de liniile către zonele rezidențiale noi ale Clujului 40 (Făget), 21 (Bună Ziua) și 31 (Lomb), deja existente în aplicație, echipa Cluj Bus va mai adăuga liniile 19, 20, 22, 46, 8L.

Clujencele, iubitoare de shopping, vor avea o surpriză plăcută să constate că noua versiune a aplicației le dă o mână de ajutor. „În afară de liniile de shopping deja existente, Cora Traseu 2, Cora Traseu 3 și Polus Traseu 4 (87 B), aplicatia va include noi <<linii shopping>>, mai precis o noua linie Cora, 24 B (Polus) și 28 B (Polus).” 

De asemenea, în sprijinul clujenilor sau turiștilor dornici să exploreze viața de noapte a Clujului, noua versiune va mai cuprinde linia de noapte 25 N. Tot în acest scop, busurile care nu circula sâmbăta și duminica vor fi menționate de acum în orar (exemple 50, 23, 102).

Cluj Bus Linii Favorite 1    Cluj Bus WeekendSchedule

Noua versiune va conține și o serie de îmbunătățiri și fixări de erori din aplicație, unele semnalate de useri, iar altele descoperite de către echipă.

Atenți la sugestiile utilizatorilor, IT-știi clujeni se gândesc să dezvolte pe viitor o versiune Android: „Aplicația Cluj Bus au cumpărat-o turiști din: Franța, Germania, UK, Cehia, Olanda, Suedia, America Latină, Canada, Spania și, bineînțeles, România. Feedback-ul a fost unul pozitiv, am primit multe sugestii din partea utilizatorilor pe care le vom încorpora în noua versiune. Au fost cereri și ne gândim să dezvoltam și o versiune Android”.

Nu ezitați să achiziționați aplicația de pe AppStore: https://itunes.apple.com/us/app/cluj-bus/id992237484?ls=1&mt=8.

Mai puteți fi la curent cu noutățile privind aplicația, urmărind pagina de facebook Cluj Bus.