How To Cluj 2 by Beard Brothers – proiect de integrare a bobocilor în noua viață clujeană

de | | 2 Minute

How To Cluj 2 by Beard Brothers – proiect de integrare a bobocilor în noua viață clujeană

Câți studenți boboci se adună anual la Cluj?

Universitatea Babeș-Bolyai primește anual aproximativ 10 000 de studenți în anul I, la buget și taxă. Universitatea Tehnică acceptă cu preponderență un cuantum de aproximativ 3000 de tineri în anul I. Universitatea de Medicină și Farmacie și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară au împreună pentru anul I aproximativ 2500 de noi studenți. Universitatea de Artă și Design să tot aibă și ea vreo 500 de tineri în anul I.

Fără să mai punem la socoteală universitățile private, destul de numeroase și ele, rezultă că-n Cluj, cu o ușoară marjă de eroare, nu mai puțin de 17 000 de boboci academici încep anual aventura anului I. Din acest total, două treimi cel mai probabil vin dinafara Clujului.

Oare cum se descurcă toți acești tineri să se adapteze la noua viață clujeană? De unde-și iau informațiile? Ce caută cu prioritate când cotrobăie nedumeriți prin cotloanele marelui oraș universitar?

How To Cluj 2 – Descoperă Clujul cu Beard Brothers

Asociația Beard Brothers, împreună cu voluntarii ei zeloși și cool, organizează în această toamnă a doua ediție a unui proiect extrem de util pentru boboci, bazat pe incluziune și solidaritate: How To Cluj 2 se va desfășura în perioada 30 octombrie – 5 noiembrie, iar înscrierile se fac deja din această săptămână.

Dacă sunteți curioși să aflați informații relevante, cool, utile, într-o comunitate de tineri voluntari cu spirit de inițiativă și multă bunăvoință, tot ce trebuie să faceți este să completați formularul lor de înscriere și să vă pregătiți pentru o săptămână întreagă de activități inedite, gândite special pentru ca voi, tinerii studenți în anul I, să vă simțiți cât mai acasă în orașul adoptiv.

Îndemnul celor de la Beard Brothers: „Ești boboc și te simți pierdut în Cluj? Încă ți-e dor de casă? Timp de o săptămână lasă-te pe mâna noastră. Pregătim activități care să aducă Clujul și oamenii mai aproape de tine, legăm prietenii și creăm amintiri pe care să nu le uiți o viață întreagă. Ești pregătit?”

https://www.facebook.com/beardbrotherscluj/videos/869348606564463/

.
*sursă statistici: Monitorul de Cluj / https://goo.gl/LkHdPd