Cum să alegi cel mai potrivit soft HR pentru compania ta?

de | | 3 Minute

Cum să alegi cel mai potrivit soft HR pentru compania ta?

Gestionarea resurselor umane poate fi o provocare complexă, însă cu soluții digitale precum un soft HR sau un soft salarii, această activitate devine mult mai eficientă și mai simplă. Alegerea unui soft HR adecvat pentru nevoile tale poate avea un impact semnificativ asupra eficienței, productivității și satisfacției angajaților. 

Însă, cum poți fi sigur că alegi cel mai potrivit soft de resurse umane pentru compania ta? În continuare, vom explora aspectele pe care ar trebui să le iei în considerare când cauți aplicația potrivită, avantajele oferite de soluția digitală, dar și modul în care un astfel de sistem se poate integra cu un soft salarii.

Cum te ajută o aplicație complexă?

Un soft HR este o soluție software concepută pentru a ajuta companiile să gestioneze mai eficient operațiunile de administrare de personal. De la recrutare și selecție, administrarea datelor și documentelor de personal, până la evaluarea performanțelor și dezvoltarea angajaților, un astfel de sistem poate acoperi o gamă largă de activități. Totodată, poate fi integrat cu un soft salarii, care te ajută să calculezi salariile eficient. 

Ce beneficii îți aduce un soft HR?

În ceea ce privește beneficiile de care ai parte atunci când utilizezi un soft HR, le enumerăm pe următoarele:

 • Eficiență îmbunătățită: Automatizarea proceselor manuale, precum recrutarea, gestionarea datelor angajaților, colectarea pontajului și alte operațiuni, te ajută să economisești timp, energie și resurse materiale.
 • Acces la informații: Un soft HR permite stocarea centralizată a datelor angajaților, ceea ce face mai ușor accesul la informații și generarea rapoartelor specifice.
 • Minimizarea erorilor umane: Prin digitalizarea și automatizarea operațiunilor recurente de HR, soluția te ajută să reduci la minimum posibilitatea apariției unor erori.
 • Managementul performanței: Un sistem HR complex include și funcționalități pentru evaluarea performanței și instruirea personalului, contribuind la dezvoltarea continuă a angajaților.
 • Creșterea implicării angajaților: Oferind angajaților acces la propriile date și posibilitatea de a-și actualiza informațiile personale, un soft HR poate contribui la creșterea angajamentului acestora.

Cum alegi un soft HR potrivit nevoilor tale?

Atunci când vine vorba de alegerea unor soluții digitale pentru compania ta (aplicație resurse umane, soft salarii, etc.), este important să ții cont de nevoile specifice ale organizației tale. Dacă ne referim la un soft HR, iată câteva aspecte esențiale pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a lua o decizie informată:

 1. Evaluarea nevoilor: Începe prin a identifica procesele de resurse umane care ar putea beneficia cel mai mult de eficientizarea adusă de un soft HR. Este vorba despre recrutare, evaluarea performanței, administrarea pontajului, procesul de onboarding, dezvoltarea personală a angajaților sau toate la un loc? Atunci când identifici clar toate nevoile companiei tale poți alege mai ușor softul potrivit pentru organizația ta.
 2. Funcționalități esențiale: Asigură-te că softul HR pe care îl alegi îți oferă funcționalitățile de bază pe care le cauți. Acestea pot include administrarea datelor personale și a documentelor, generarea rapoartelor, gestionarea pontajului, și eficientizarea cererilor de concediu.
 3. Scalabilitatea sistemului: Gândește-te la viitorul companiei tale și la posibilitățile de dezvoltare. Un soft HR ar trebui să fie scalabil pentru a se potrivi cu creșterea organizației tale din viitor. Aici ne referim la deschiderea mai multor puncte de lucru, la creșterea numărului de angajați ori la alte situații care să necesite o soluție complexă de resurse umane.
 4. Posibilitatea de integrare cu alte soluții: De cele mai multe ori, vei avea nevoie ca softul de resurse umane să se poate integra cu alte programe pentru managementul personalului, ori cu un soft salarii.
 5. Mod intuitiv de utilizare: Optează pentru un soft HR care are o interfață intuitivă și ușor de utilizat. Astfel, toți utilizatorii aplicației vor putea să se adapteze ușor la platforma de resurse umane.
 6. Suport și actualizări: Asigură-te că furnizorul soluției oferă suport tehnic și actualizări constante pentru a menține sistemul la zi.

Posibilitatea integrării cu un soft salarii

Unul dintre cele mai importante aspecte în alegerea unui soft HR este capacitatea sa de a se integra cu un soft salarii. Integrarea acestor două sisteme aduce beneficii semnificative pentru compania ta pe termen lung. De exemplu, importul rapid al pontajului angajaților din softul de HR către un soft salarii poate reduce erorile umane și simplifică procesul de salarizare.

Eviți întârzieri la plata salariilor

Pe lângă aceasta, integrarea facilitează schimbul de informații între departamentele de resurse umane și payroll. Astfel, toate datele relevante vor fi actualizate în timp real, evitând astfel discrepanțele și întârzierile în procesul de plată.

Ai nevoie de soluții performante pentru compania ta?

Alegerea unui soft HR adecvat poate aduce numeroase avantaje pentru compania ta, îmbunătățind eficiența, productivitatea și satisfacția angajaților. Cu o selecție atentă și o implementare corespunzătoare, vei transforma modul în care procesele de HR și payroll din compania ta sunt efectuate.

UCMS by AROBS îți poate oferi un soft HR complex, dar și un soft salarii, prin care poți gestiona ușor operațiunile de resurse umane și salarizare. Aplicațiile lor, True HR și dp-Payroll, sunt utilizate de către companii din numeroase domenii de activitate, cum ar fi: banking, retail, IT, producție, automotive, zona medicală și altele. Pentru mai multe detalii despre soluțiile dezvoltate de UCMS by AROBS, trimite un mail la [email protected] sau apelează numărul 0720 534 424.