Tu ce proiect votezi pentru bugetare participativă în Cluj? Avem 30 de opțiuni

de | | 2 Minute

Tu ce proiect votezi pentru bugetare participativă în Cluj? Avem 30 de opțiuni

Clujenii au o ocazie unică momentan la nivel național: se pot implica în mod direct în stabilirea priorităților în ceea ce privește modul de cheltuire a banilor din bugetul local.

Cu o astfel de oportunitate „la fileu”, toți cei care doresc să aibă un cuvânt de spus cu privire la bugetul local, trebuie doar să voteze (eternă problemă democratică). Ultima zi de vot online din cadrul programului de Bugetare participativă Cluj-Napoca 2017 este duminică, 19 noiembrie 2017.

Din cele 30 de proiecte rămase în cursa pentru bugetare participativă, vor fi finanțate și implementate un număr de 15. Cel mai votat proiect din fiecare domeniu va trece automat în faza finală, iar următoarele vor fi ierarhizate conform numărului de voturi obținute, indiferent de domeniu. Lista celor 15 proiecte pe care Primăria Cluj-Napoca urmează să le implementeze începând din 2018 va fi publicată în 27 noiembrie 2017.

? Hendea Silvia

Cum votezi?

Votul se face online pe platforma www.bugetareparticipativa.ro , după ce ți-ai creat un cont. Atenție: pentru a putea vota, trebuie să te afli pe raza municipiului Cluj-Napoca în momentul votării.

La Casino – Centru de Cultură Urbană, din Parcul Central, există un spațiu amenajat de vot asistat, unde cei care fie nu au acces la internet, fie au nevoie de îndrumare în mediul digital, pot apela la voluntari ai Primăriei pentru ajutor: Luni-Vineri: 13:00 – 17:00.

„Eu cu cine votez?” – dilemă cu 30 de variante de răspuns

Dacă în cazul votului politic, de obicei, dilema Cetățeanului Turmentat al lui Caragiale rămâne mereu actuală, multitudinea de proiecte depuse, declarate eligibile, care pot fi implementate în cadrul programului de bugetare participativă din Cluj-Napoca, ne oferă multiple variante de răspuns, multiple opțiuni.

Când e greu de ales, e un semn bun 🙂

Mai jos, vă înșirăm în mod aleatoriu toate cele 30 de proiecte din rândul cărora puteți alege unul singur înspre votare. Și, desigur, un îndemn: să votați!

Deci, tu ce proiect votezi pentru bugetare participativă în Cluj? 🙂