Ce poți face în weekendul 6 – 9 mai în Cluj?

de | | 4 Minute

Ce poți face în weekendul 6 – 9 mai în Cluj?

Cluj.com îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în weekendul 6 – 9 mai în Cluj. Dacă vremea rămâne frumoasă, îți recomandăm și o plimbare în natură, prin județ, căci avem numeroase comori ce așteaptă să fie descoperite!

Iar dacă ți-ai propus să fii activ în aceste 3-4 zile, iată evenimentele care ne-au atras nouă atenția:

Poiana Muzicală

Vineri, 6 mai, de la ora 18:00, are loc inaugurarea Poienii Muzicale, proiect realizat prin sprijinul financiar al fondului Jazz in the Park. Poiana Muzicală va fi amplasată pe durata sezonului cald în Parcul Central, sub platanii bătrâni de lângă foișor. Scurt program al evenimentului:

18:00 Poveste cu și despre instrumente
19:00 Mic concert de inaugurare cu muzicieni de la Cercul Întreg
19:30 Instrumentele se dau în folosire, în mod oficial
20:30 Reînceperea jamsession-urilor din Parcul Central, în foișor.

UPDATE: inaugurarea se amână cu o oră (deci începând de la ora 19:00) 🙂

Poiana muzicală - Inagurare & jamsession/drift

The Pixels & Positive John – Vineri seara, începând de la ora 21:00, The Shelter ne invită la concert The Pixels – 10 ani + Positive John.

The Pixels - 10 Ani + Positive John

Docuart la Cinema Mărăști

Vineri și sâmbătă, 6-7 mai, sunt două zile în care ne putem bucura de vizionare de film documentar exclusiv românesc. Intrarea este liberă, iar filmele încep să ruleze în ambele zile de la ora 18:00, după cum urmează:

Vineri: Rețeaua (18:00); Pașaport de Germania (19:15); Roboțelul de Aur (21:00);
Sâmbătă: Inima mea de lut… Ion Nicodim (18:00), Brâncuși (18:45); Pădurea (20:30).

Editia a 3-a a Caravanei Docuart

Alerg pentru Spitalul Copiilor & UN MILION de monede pentru Spitalul Copiilor la Cluj-Napoca 

Sâmbătă dimineața, ora 10:00, ne dăm întâlnire în Parcul Central, pe aleea centrală, în fața clădirii ce aparține de Facultatea de Artă. Cei dornici de mișcare vor alerga o tură de lac, iar cei care vin doar pentru încurajare, pot să se rezume la a contribui cu monede de 1, 5, 10 sau 50 de bani.

„Continuam campania de strangere de fonduri pentru constructia primului centru medical independent de oncologie si hematologie pediatrica cu o noua initiativa: ne propunem sa strangem 1 milion de monede (aproximativ 4 tone!) pana in data de 21 mai 2016, zi in care va avea loc, la Bucuresti, numaratoarea monedelor stranse din toata tara.”

13095895_1000299043381017_7203806566045022261_n

Hotspot poster 350x500 ArtbecedarARTbecedar: C de la Colaj

În fiecare sâmbătă, Fabrica de Pensule organizează ateliere creative pentru copii (6-13 ani). În această sâmbătă, 7 mai, atelierul ARTbecedar va fi condus de Maria Balea, care îi va învăța pe cei mici o tehnică folosită constant în lucrările ei – colajul. Programul începe la ora 11:00 (seria 6-9 ani) și continuă la ora 14:00 (seria 10-13 ani).

Nabucco – repetiție deschisă publicului
Sâmbătă, 7 mai 2016, ora 12:00, Opera Națională Română din Cluj-Napoca invită pe toți iubitorii muzicii de operă, dar și pe cei care nu au pășit până acum în sala de spectacol, la o repetiție deschisă publicului, cu ocazia „Zilelor Europene ale Operei”.

rsz_masuris_Măsurișul Oilor, prezentat în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”

Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită să participați duminică, 8 mai 2016, începând de la ora 10:30, la o manifestare culturală ce își propune să valorifice o străveche și prețioasă moștenire culturală. Evenimentul va include toate etapele acestei practici tradiționale: protejarea magică a gospodăriei și a staulului de muls, intrarea turmei în staul în frunte cu doi flăcăi îmbrăcați în frunze (vlojoi), udați cu apă de către cei prezenți, mulsul turmei de 300 de oi, măsurarea laptelui cu carâmbul, închegarea laptelui și obținerea cașului, servirea balmoșului și cașului proaspăt, petrecerea finală cu muzică tradițională și dans, în curtea gospodăriei.

Coraline

Cinema Mărăști ne pregătește o nouă surpriză: duminică, 8 mai 2016, de la ora 19:00, are loc Coraline – spectacol de teatru vizual. „Coraline” este un spectacol pentru noi toți cei care credem în familie, în prietenie și în autenticitate. Lumini, umbre și culori ne vor prezenta povestea bazată pe cartea „Coraline” scrisă de Neil Gaiman, premiată pentru „cea mai bună nuvelă” și „cea mai bună lucrare pentru cititorii tineri”.

Coraline - spectacol de teatru vizual

REACTOR: 9 din 10 și Looking for Europe

Pe final de weekend și început de săptămână, vă recomandăm două spectacole care au loc la Reactor:

9 DIN 10, duminică, 8 mai, ora 20:00 – Chestionând limbajul specific cărților motivaționale, 9 din 10 este rezultatul unui proces de lucru de tip devised theatre, având la bază un scenariu colectiv, bazat pe improvizațiile actorilor, coordonat de dramaturgul Ana Cucu-Popescu, sub regia Letei Popescu. Spectacolul confruntă publicul cu realitatea îndoielnică a statisticilor abracadabrante de astăzi, o realitate aflată la limita dintre fake şi true, la limita dintre how to be… şi be yourself!

LOOKING FOR EUROPE, luni, 9 mai, ora 20:00 – The European Voluntary Service explained + Speed Dating Special

reactor

Iar dacă vremea ține cu noi și rămâne frumoasă, vă recomandăm să vizitați unul dintre cele mai faimoase locuri din lume în care se înregistrează fenomene paranormale: Pădurea Hoia-Baciu. Pentru tururi ghidate, puteți apela la ajutorul echipei Hoia-Baciu Project ([email protected]).

hoia baciu padure

Evenimente recomandate de Cluj.com
Fotografie pădurea Hoia-Baciu: Mary Nicoară
Fotografie reprezentativă (sus, dreapta): Iulia Marc