Ce poți face în weekendul 29 aprilie – 2 mai în Cluj?

de | | 4 Minute

Ce poți face în weekendul 29 aprilie – 2 mai în Cluj?

Cluj.com îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în weekendul 29 aprilie – 2 mai în Cluj. De asemenea, ținând cont că e un weekend prelungit, îți recomandăm și o plimbare în natură, prin județ, căci avem numeroase comori ce așteaptă să fie descoperite!

E un weekend special, iar celor care se bucură de sărbătorile pascale acum, le dorim liniște în suflete și momente frumoase alături de cei dragi lor! 🙂

Iar dacă ți-ai propus să fii activ în aceste 4 zile, iată evenimentele care ne-au atras nouă atenția:

Cadoul ideal înainte de Paște: 20% reducere la toate cărțile!

Librăria Humanitas ne invită la o nouă ediția „Noaptea Cărților Deschise”, vineri, 29 aprilie, în intervalul 19:00- 22:00. Ocazia perfectă pentru a cumpăra cele mai frumoase cadouri de Paște celor dragi, la preț special.

libraria humanitas cluj

Forget The Light, We’ll Give You Music!

Vineri și sâmbătă seara, The Shelter ne așteaptă să petrecem înconjurați de prieteni și muzică bună. Invitați speciali: Blanilla (vineri) și Socol (sâmbătă).

Forget The Light, We'll Give You Music!

Meci CFR 1907 vs. ACS Poli Timisoara

Sâmbătă, 30 aprilie , de la ora 18:00, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” puteți urmări meciul dintre CRF Cluj și ACS Poli Timisoara.

America

… SAU dacă simțiți nevoia să vă hrăniți cu Artă, tot sâmbătă, de la ora 19:00, Teatrul Maghiar de Stat Cluj pune în scenă „America” (după romanul de Franz Kafka).

America

Târgul Cadourilor de Paște

În așteptarea Sărbătorilor Pascale, Iulius Mall Cluj le propune clienților săi să își completeze sesiunile de cumpărături cu un târg tematic. Vor găsi cadouri pentru persoanele dragi și multe articole inedite, care să ofere personalitate locuinței. De marți până sâmbătă, în perioada 26 – 30 aprilie 2016, parterul Iulius Mall Cluj va găzdui Târgul Cadourilor de Paște.

Iulius Parc

Special Singles Party

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Clubul Oamenilor Singuri Cluj, organizează o seară specială pentru marea familie a clubului. Petrecerea va avea loc la Maxim’s Bar, Cluj-Napoca, str.Regele Ferdinand, ora 21:00, Duminica, 1 Mai, pret 65 lei. Inscrieri si informatii la telefon 0741046621. FB: https://www.facebook.com/clubul.oamenilorsinguri.5/

After Eight – Petrecerile Iepurașului

În această perioadă, After Eight ne pregătește două petreceri, așa cum ne-a obișnuit deja. Duminică, 1 mai, și Luni, 2 mai, ești așteptat la After Eight – Cocktail Club! Info & rez: 0743-359.795

*** *** *** ***

Laguna Albastră și Ruinele Castelului Bocskai

Dacă tot avem parte de un weekend prelungit, vă recomandăm să ieșiți din zona urbană și din confortul casei și să descoperiți două mici comori ale județului Cluj: Laguna Albastră și ruinele castelului Bocskai, aflate la aprox. 30 km de oraș, în zona comunei Aghireșu.

Castelul Bocskai a fost construit în secolul al XVI-lea (1572) de către Bocskai György (tatăl principelui Bocskai István). Această operă impunătoare a fost creată într-un stil arhitectonic renascentist și transilvănean. La începutul secolului XIX , castelul rămâne fără stăpân. Mai târziu, o furtună i-a distrus acoperișul, după care a urmat degradarea accentuată a acestuia, până s-a transformat în ruini.

Ruinele Castelului Bocskai

Ruinele Castelului Bocskai

La 30 km de aglomerația urbană a Clujului, în apropierea comunei Aghireșu, se întinde lacul Laguna Albastră, denumit astfel pentru culoarea sa deosebit de frumoasă, care parcă dublează frumusețea cerului. Lacul s-a format pe locul unei foste mine de caolin (argilă albă), aparținând de Exploatarea Minei Aghireşu. Laguna Albastră îmbină în peisajul pitoresc culori de-o intensitate neobișnuită: verdele crud al pădurilor din jur, albastrul senin al cerului și al apei, datorat existenţei reziduurilor de caolin care zac pe fundul lacului și auriul exotic al dunelor de nisip ce-l îmbrățișează.

Laguna Albastră - lac antropic

Dacă preferați totuși să rămâneți în oraș, Parcul Central a devenit în ultimul an un loc ideal de promenadă, tot mai apreciat de către clujeni și turiști, deopotrivă. O oră petrecută în această oază aflată în mijlocul urbei te umple de relaxare și energii pozitive.

parcul central ce poti face in weekendul 29 aprilie - 2 mai in cluj

În speranța că v-am oferit câteva idei frumoase de petrecere a timpului liber, vă dorim Sărbători minunate!

Evenimente recomandate de Cluj.com
Fotografie reprezentativă (sus, dreapta): Vlad Berte
Fotografii castel & lagună: Simonis Laurențiu – vezi aici o galerie foto a comunei Aghireșu
Fotografii Parcul Central: Andrei Păcurar