Ce poți face în săptămâna 7 – 13 iunie în Cluj?

de | | 5 Minute

Ce poți face în săptămâna 7 – 13 iunie în Cluj? 

Cluj.com îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în săptămâna 7 – 13 iunie în Cluj. 🙂

Conferință Dumitru Constantin-Dulcan + Lansare Radio ClassicOne

Marți, 7 iunie 2016, începând cu ora 18.00, în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic (UBB), are loc conferința „Nevoia de o nouă spiritualitate” susținută de medicul și profesorul Dumitru Constantin-Dulcan. Tot atunci, în premieră în România, se va lansa Radio ClassicOne – un radio clasic în toate genurile: simfonic, operă, new age, new classical, electronic, muzică de film și jazz. Intrarea este liberă!

Târgul coaselor – Negreni

Începe Târgul coaselor la Negreni! Mulți dintre noi suntem familiarizați cu Târgul de la Negreni care are loc toamna, însă vi-l recomandăm și pe cel care marchează începutul cositului, și el cu o tradiție veche.

Târgul are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte. O importanţă mai mare are cealaltă parte unde se pot găsi diferite antichităţi, de exemplu: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, unelte, picturi etc.

Targul coaselor - Negreni

Expoziția „Simboluri astrale în arhitectura tradițională maramureșeană”

Miercuri, 8 iunie, 2016, de la ora 18:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, are loc vernisajul expoziției „Simboluri astrale în arhitectura tradițională maramureșeană”. Vom admira o suită de simboluri descoperite și „decupate” din decorurile sculptate pe binecunoscutele porți și biserici de lemn din județul Maramureș. În cadrul expoziției, alături de imaginile surprinse, pe teren, în „țările” din nordul Transilvaniei: Țara Codrului, Țara Chioarului, Țara Maramureșului, Țara Lăpușului și Țara Oașului, vor fi expuse și cinci reproduceri tridimensionale cioplite în lemn, de meșterul popular Nicu Pop din Plopiș, com Șișești, județul Maramureș.

Kangatraining Flashmob Charity within the Baby-Mommy Meeting 

Viitoarele mămici și mămicile cu pitici sunt așteptate miercuri, 8 iunie, de la ora 18:00, în Piața Unirii la un Charity Flash-Mob, pentru a se bucura împreună de frumusețea zilelor de vară. Evenimentul susține copiii cu o viață mai grea din România, cu ajutorul donațiilor strânse la două organizații caritabile: https://www.sos-satelecopiilor.ro/ si http://www.magnificat.ro/ro/ .

Kangatraining Flashmob Charity

Social Skills Training 

Joi, 9 iunie 2016, de la ora 19:00, celor care doresc să înveți o serie de tehnici de combatere a anxietății, precum să își îmbunătățească abilitățile de comunicare asertivă, le recomandăm Social Skills Training, un eveniment adresat persoanelor cu vârste cuprinse între 20-35 de ani. Training-ul va avea loc la Cabinet Individual de Psihologie Marius Pentilie, pe Bd. Eroilor, nr. 22.

Social Skills Training

Light it up – lansare de lampioane

Vineri, 10 iunie, de la ora 20:00, în Piața Unirii, are loc Light it up – lansare de lampioane. Scopul proiectului este strângerea de fonduri pentru o cauză nobilă, mai exact, pentru Fundația Derzzellas, care se ocupă de susținea copiilor care nu au parte de un drum tocmai ușor în viață. Astfel, contra-valoarea fiecărui lampion (=10 lei/lampion) va merge înspre Fundație.

Light It Up by Interact Club Cluj-Napoca

EURO 2016 – La Cizmărie Cafe / Depeche Mode Party in The Shelter 

Seara de vineri v-o puteți petrece în funcție de pasiuni și preferințe. La Cizmărie Cafe vă puteți bucura de oferte, tombole și alte surprize pe toată durata meciurilor EURO 2016 difuzate, în timp ce vă susțineți echipa preferată. Iar nostalgicii și iubitorii stilului anilor ’80 sunt invitați în The Shelter la Depeche Mode Party pentru a se distra pe muzica anilor ’80 și a celebrei formații britanice.

The Color Run Tropicolor World Tour 2016 

Pe lângă bucurie și un stil de viață sănătos, The Color Run promovează originalitatea. De aceea, ediția din 2016 vine cu un element de noutate: pudră multicoloră și arome tropicale. La finalul cursei, vei fi multicolorat și parfumat! Mai mult, îi vei bucura și pe alții deoarece The Color Run sprijină cauzele sociale distribuind din taxele de participare un procent înspre organizațiile non-profit. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 iunie, de la ora 16:00.

The Color Run Tropicolor World Tour 2016

Lacul Lebedelor în Parcul Central

Sâmbătă, 11 iunie, de la ora 20:30, în Parcul Central, are loc spectacolul Lacul Lebedelor – balet în patru acte, realizat în cadrul proiectului „Opera Aperta 2016”. Intrarea este liberă pentru toată lumea! 🙂

Lacul Lebedelor - Opera Aperta

Festivalul internațional de foarte scurt metraje TRÈS COURT

Ajuns la a 10-a ediţie în România, Festivalul internațional de foarte scurt metraje TRÈS COURT are loc anul acesta în perioada 3-12 iunie 2016, pe 5 continente, în 30 de țări și în peste 80 de orașe, din care 21 de orașe românești. Institutul Francez din România la Cluj-Napoca este coordonatorul festivalului în ţara noastră, dar și în Slovacia și Ungaria.

Cu o durată mai restrânsă decât scurt metrajul, foarte scurt metrajul dă liber curs, timp de 3 minute, unei libertăți și creativități totale. Amatori sau profesioniști, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din lumea întreagă și reflectă astfel societatea contemporană în toată diversitatea sa.

Ficțiune sau documentare, animații sau filme experimentale, spectatorii români vor putea viziona peste 100 de filme de maxim 3 minute dispuse în două competiții (internațională şi naţională), respectiv două selecţii tematice: Paroles de Femmes şi Selecţia familială.

Destinat tuturor gusturilor, festivalul se va desfășura la Cluj în 11-12 iunie la Cinema Victoria. Gala de închidere a acestei ediții aniversare va avea loc duminică 12 iunie, începând cu ora 19, prilej cu care se vor anunța și premia laureații selecției naționale. Anul acesta juriul național a fost prezidat de Levente Molnár, reputatul actor clujean, câștigător Oscar 2016 pentru filmul „Fiul lui Saul”.

Festivalul internațional de foarte scurt metraje TRÈS COURT

Evenimente recomandate de Cluj.com
Pentru lista evenimentelor care au loc în această săptămână, accesați
cluj.com/evenimente și selectați ziua dorită.
Fotografie reprezentativă (sus, dreapta): Lucian Nuță