Ce poți face în săptămâna 31 mai – 6 iunie în Cluj?

de | | 5 Minute

Ce poți face în săptămâna 31 mai – 6 iunie în Cluj?

Cluj.com îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în săptămâna 31 mai – 6 iunie în Cluj.

Ethnologia Galactica 2016

Muzeul Etnografic al Transilvaniei si Asociaţia Brickenburg va invită să vizitaţi în intervalul de timp 30 mai – 5 iunie, traditionala expoziţie a fanilor LEGO® , Ethnologia Galactica. Program de vizitare: 11:00 – 19:00 (până duminică, 5 iunie!). Preț bilet: 3 lei.

Master Key. Artă bazată pe tehnologie în cultura vizuală 

Vernisajul expoziției intitulate „MASTER KEY – Artă bazată pe tehnologie în cultura vizuală” va avea loc marți, 31 mai 2016, cu începere de la ora 18:00, la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca (Palatul Bánffy, P-ța Unirii nr. 30). Expoziția va fi deschisă publicului până pe 19 iunie 2016. Selecția lucrărilor prezentate în expoziția de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, reunită sub genericul sugestiv „Master Key”, nu s-a concentrat doar asupra ilustrării modului în care a fost valorificată și interpretată plastic lumina în câmpul artelor vizuale, ci – fără a avea pretenția exhaustivității – a căutat să prezinte și încercările sau tatonările surprinzătoare care au vizat remodelarea semnificativă a relației strânse, directe, dintre artă și știință, prin fructificarea ingenioasă și inovativă a mediilor tehnologice moderne.

Master Key. Artă bazată pe tehnologie în cultura vizuală

Kiddy Festival, de Ziua Copilului, în Iulius Parc

Prima zi de vară le aduce copiilor o mare bucurie. De ziua lor, cei mici sunt invitați la Kiddy Festival, pentru a se distra alături de prieteni, cu momente speciale. Spectacole de teatru, proiecții de scurtmetraje pentru prichindei și activități amuzante sunt propunerile Kiddy Festival.

De la ora 17.00, în spațiul copilăriei special amenajat în Iulius Parc, cei mici sunt invitați la ROGVAIV, un spectacol de teatru nonverbal. Programul este unul educativ, recomandat și celor mai mici dintre spectatori. Momentul îi va surprinde pe copii cu muzică live și imagini sugestive, astfel încât aceștia să descopere culorile, într-o manieră ludică.
De la ora 19.00, toți năzdrăvanii sunt așteptați la teatru de păpuși. Marionetele le vor dezvălui povestea „Pădurii Fermecate”, încurajându-i să se apropie de natură și să îi cunoască importanța pentru echilibrul mediului înconjurător.
De la ora 21.00, un nou moment interesant le va fi prezentat puștilor. Cluj-Shorts, în colaborare cu Cinemobilul, îi invită la film. Vor fi proiecții în aer liber cu scurtmetraje dedicate copiilor.

Kiddy Festival, de Ziua Copilului, in Iulius Parc

Festivalul LollyBoom dă startul distracției

Vă recomandăm să faceți parte din povestea Lolly Boom ce se va desfășura în Parcul Central, în perioada 1 – 5 iunie 2016!

Aici vor avea loc activități pe care cei mici le vor primi cu brațele deschise: de la dans, teatru, magie la proiecții de film și escaladă. De un foarte mare succes au fost anul trecut atelierele de creație. Copiii au dat dovadă de independență, venind singuri la înscrieri. Anul acesta și părinții vor fi mai implicați în acțiunile ce vor avea loc.

Party în tramvai – We Love Retro – Promo Party

Atenție, se deschid ușile la primul #RetroParty în cel mai nou tramvai din Cluj-Napoca, SWING!

Îmbarcă-te vineri, 3 iunie, în tramvaiul cu muzica de suflet a anilor ’90. Atmosfera va fi întreținută de Paulie pe care se poate să-l mai țineti minte de la deschiderea primei ediții #WeLoveRetro, el fiind și co-fondatorul evenimentelor I Love The 90`s care au avut loc în localuri ca și Gazette sau Flying Circus PUB. Detalii despre condițiile de participare: aici.

Zum si Balta Alba | Concert și proiecție TIFF 2016 

Vineri, 3 iunie, ora 21:00, Casa TIFF. Proiectul ZUM este o îmbinare specială de pop și world music, o combinație de sonorități etno cu ritmuri moderne. Improvizațiile melodice se împletesc cu sweep-uri electronice, creând un sound fresh și funky.

Zum si Balta Alba

Depozitul de Filme | TIFF 2016 (intrare liberă)

Miercuri, 1 iunie, comedia cubaneză cu zombie Juan de los Muertos (r. Alejandro Brugués) va fi urmată de o petrecere cu tematică horror, la care dresscode-ul va fi vampire-zombie.
Pe 2 iunie (joi), clujenii sunt așteptați alături de animalele lor de companie la Truman (r. Cesc Gay), o odă adusă prieteniei și dragostei, în care un câine are un rol important în viața stăpânului său.
Cinema, Mon Amour, un documentar românesc despre ultimele cinematografe de stat din România poate fi urmărit pe 3 iunie. Poiecția va fi precedată de documentarul VICE intitulat North Korean Film Madness, o incursiune în cinematografia Coreei de Nord.
Pe 4 iunie, filmul B-Movie: Lust and Sound in West Berlin, un documentar despre muzică, artă și haos în vestul Berlinului din anii ‘80, îi va atrage pe cei fascinați de perioada de dinainte de căderea Zidului Berlinului, între 1979 – 1989, când orașul devenise un melting pot al subculturilor muzicale.

depozitul de filme tiff 2016 cluj

Jurassic Experience – Dinozaurii Invadeaza Cluj-Napoca

Cel mai așteptat show live pentru copii și adulți, ajunge la Cluj-Napoca, pe 5 iunie, de la ora 17:00, la Sala Polivalentă.

Povestea captivantă care continuă să exploreze fascinația oamenilor față de cele mai interesante figuri preistorice va fi prezentată în premieră, în Cluj-Napoca, în cadrul unui spectacol inovativ, dedicat întregii familii. Pe 5 iunie, aproape de Ziua Copiilor, micuții savanți dar și adulții pasionați de lumea dinozaurilor sunt invitați la ”JURASSIC EXPERIENCE”, o aventură captivantă pe tărâmul magic al celor mai puternice creaturi.

Jurassic Experience - Dinozaurii Invadeaza Cluj-Napoca

Târgul coaselor – Negreni

Începe Târgul coaselor la Negreni! Mulți dintre noi suntem familiarizați cu Târgul de la Negreni care are loc toamna, însă vi-l recomandăm și pe cel care marchează începutul cositului, și el cu o tradiție veche.

Târgul are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte. O importanţă mai mare are cealaltă parte unde se pot găsi diferite antichităţi, de exemplu: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, unelte, picturi etc.

Targul coaselor - Negreni

Evenimente recomandate de Cluj.com
Pentru lista evenimentelor care au loc în această săptămână, accesați
cluj.com/evenimente și selectați ziua dorită.
Fotografie reprezentativă (sus, dreapta): Lucian Nuță