Ce poți face în săptămâna 3 – 9 mai în Cluj

de | | 4 Minute

Ce poți face în săptămâna 3 – 9 mai în Cluj

Cluj.com îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc săptămâna 3 – 9 mai în Cluj.

Serată literară Endre Ady cu Zsolt Bogdán

Marți, 3 mai, începând cu ora 20:00, Teatrul Maghiar ne invită la o serată literară Endre Ady. Teatrul unipersonal pus în scenă de Zsolt Bogdán ne apropie de Endre Ady, „omul cel mai vrednic de a fi iubit și cel mai insuportabil”. Aflați mai multe detalii despre spectacol, aici.

Spectacol-lectură după Cruciade, de Michel Azama

Miercuri, 4 mai, ora 19:00, Librăria Cărturești din Iulius Mall ne invită la o nouă ediție TeatrALL.  Suntem provocați să-l descoperiți pe Michel Azama, autor de teatru contemporan, prin intermediul piesei sale Cruciade, prezentată prin câteva fragmente în spectacol-lectură. Acestea sunt coordonate de Ioana Jarda (una dintre traducătoarele cărții în limba română și om de teatru) și Raul Coldea (regizor), care vor fi, la finalul lecturii, și protagoniștii unui dialog relaxat la care participanții la eveniment pot lua parte. Detalii: aici.

Vernisajul expoziției „Frică, durere, foame”

Expoziția „Frică, durere, foame” a artistei Ioana Olăhuț a fost deja deschisă publicului spre vizitare încă din 27 aprilie, iar joi, 5 mai 2016, de la ora 18:00, Muzeul de Artă Cluj-Napoca ne invită la inaugurarea oficială a acestei expoziții, eveniment în cadrul căruia se va lansa și catalogul publicat cu acest prilej. Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe 15 mai 2016, în intervalul orar 10:00-17:00. Detalii despre artistă și expoziție: aici.

ce poti face in saptamana 3 - 9 mai in cluj

Cred că sunt Extraterestru

Joi, 5 mai, vă mai recomandăm și concertul Cred că sunt Extraterestru de la Euphoria Music Hall, cu începere de la miezul nopții. Detalii despre concert: aici.

CCSE este o trupă nou-nouță care și-a început activitatea, în primăvara lui 2015, în studio la Baba Novac. Vocalul trupei, AFO, pe care îl știm de la Subcarpați și Battle On Arena, a făcut echipă de Live cu Cristi Anca (chitară, voce), Andrei “Power pe Vinil” Alexandru (synth-uri și scratch), Bogdan Zoom (lumini), Cosmin Lazăr (inginer de sunet) și Dan Basu (lumini si vizuale) și la producție cu Bean, Fantome și Power pe Vinil. Băieții îmbină stiluri clasice cu modulații noi de sunet, tobe, chitări, VST-uri și ce iese se aude pe www.subcarpati.com, pe canalul de YouTube #CuleseDinCartier și la radio-uri locale și din țară.

Cred ca sunt Extraterestru la Euphoria Music Hall

Concert simfonic

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” vă invită vineri, 6 mai 2016, de la ora 19:00, la un concert simfonic deosebit, avându-l ca dirijor pe Noam Zur și pe Matei Varga la pian. Programul include Johannes Brahms
– Concertul nr. 1 pentru pian, în re minor, op. 15, și Robert Schumann – Simfonia nr. 3 în Mi bemol major, op. 97, Renana.

Festivalul „În Natură”

Sărbătorim primăvara prin participarea la prima ediţie a Festivalului „În natură”. Sâmbătă și duminică, 7-8 mai 2016, suntem așteptați toți, cu mic, cu mare, în Mănăștur, La Terenuri. Ne putem bucura de activități precum:
– Picnic în pădure;
– Board Games Corner;
– Divine Alignments;
– Stand de prezentare Asociația iCare – consultanță și informații privind creșterea animalelor de companie, interacțiune supervizată cu animale de companie (câini și dihori), animale disponibile pentru adopție, demonstrație de dresaj;
– Eye Contact Experiment;
– Music Jam Session;
– Foc de Tabără (sâmbătă seara);
– Jocurile copilăriei;
– Capture the Flag;

Fiți la curent cu evenimentele propuse și pregătite, urmărind pagina evenimentului Festivalul „În Natură”!

Festivalul "In Natura"

Coraline

Cinema Mărăști ne pregătește o nouă surpriză: duminică, 8 mai 2016, de la ora 19:00, are loc Coraline – spectacol de teatru vizual. „Coraline” este un spectacol pentru noi toți cei care credem în familie, în prietenie și în autenticitate. Lumini, umbre și culori ne vor prezenta povestea bazată pe cartea „Coraline” scrisă de Neil Gaiman, premiată pentru „cea mai bună nuvelă” și „cea mai bună lucrare pentru cititorii tineri”.

Coraline - spectacol de teatru vizual

Linoleum – premieră la Teatrul Național

Duminică, 8 mai 2016, putem asista la premiera spectacolului „Linoleum” de la Teatrul Național „Lucian Blaga”.

„Vă propun să recapitulați în liniște ce vi s-a întâmplat pe ziua de azi (…)?! Și cum se face că mă auziți și mă vedeți pe mine, mortul – nu vă dați seama? Fiindcă și voi sunteți…“

Linoleum la Teatrul National

Eu sunt Europa

Puteți începe frumos săptămâna viitoare, căci luni vine la Cluj Ilian Gârneț, unul dintre cei mai titrați violoniști ai Republicii Moldova. Acesta va susține un recital de excepție alături de dirijorul clujean Vlad Agachi și Young Famous Orchestra, de la ora 20:00, în sala Auditoriul Maximum. Detalii și bilete pe www.youngfamous.ro.

Eu sunt Europa

Evenimente recomandate de Cluj.com
Fotografie reprezentativă (sus, dreapta): Lucian Nuță