Ce poți face în săptămâna 24 – 30 mai în Cluj?

de | | 4 Minute

Ce poți face în săptămâna 24 – 30 mai în Cluj?

Cluj.com îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc săptămâna 24 – 30 mai în Cluj.

Concert de compozitori contemporani elveţieni şi români 

Marţi, 24 mai 2016, ansamblul clujean de muzică contemporană AdHOC va interpreta o selecţie de lucrări de compozitori români şi elveţieni. Recitalul va avea loc în studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” de la ora 19:00, iar intrarea este liberă. Sub conducerea muzicală a dirijorului Matei Pop, vor interpreta: Raluca Ilovan – flaut; Adrian Cioban – oboi; Aurelian Băcan – clarinet; Radu Dunca – vioară; Ovidiu Costea – violă; Vlad Rațiu – violoncel; Eva Butean – pian; Emil Simion – percuție.

Noaptea Privighetorilor 2016

Societatea Ornitologică Română organizează „Noaptea Privighetorilor” – Concert de Muzică Clasică Live. Evenimentul va avea loc pe data de 25 mai 2016, miercuri, cu începere de la ora 18:30, în Grădina Botanică din Cluj și este o acțiune a proiectului „Păsările Clujului prin muzică și tradiție”. Ca de obicei, „Noaptea Privighetorilor” începe cu un tur ornitologic ghidat, de la ora 18:30. Participanții merg sa vadă și să asculte privighetorile, iar apoi pot admira o expoziție fotografică de păsări sălbatice din România. De la ora 19:30 începe și concertul de muzică clasică.

ce poti face in saptamana 24 - 30 mai in Cluj

Don Pasquale – premieră la Opera Națională!

La cei 70 de ani, Don Pasquale îşi doreşte ce nu merită: o tânără angelică să-i fie soţie. Dar, se ştie: ce este în afara legilor naturii, poate sa devină tragic sau comic.

Spectacolul Don Pasquale, în regia lui Sorin Misirianțu, va fi primul spectacol de operă privat. Va fi jucat in limba română, joi, 26 mai 2016, în premieră după 20 de ani la Opera Națională din Cluj, cea mai mare și prestigioasă scenă a Transilvaniei.

ce poti face in saptamana 24 - 30 mai in Cluj

TIFF 2016

Vineri, 27 mai, începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania! TIFF va avea loc în Cluj-Napoca în perioada 27 mai – 5 iunie 2016.

Și în acest an, festivalul îşi propune promovarea artei cinematografice, prezentarea celor mai importante filme ale momentului, după criterii ce ţin de originalitatea subiectelor şi forţa imaginilor. Este un festival al viziunilor proaspete şi pline de imaginaţie, din care organizatorii au reuşit să facă un eveniment cultural de ţinută.

tiff nicu cherciu

Weekend la Castel | TIFF 2016

În primul weekend de TIFF, în timpul zilei, Castelul Banffy de la Bonțida va fi teren de joacă și spațiu pentru ateliere creative și spectacole pentru copii, în timp ce serile sunt rezervate proiecțiilor și concertelor.

Weekend la Castel

CooltUrban 2016

În perioada 27-29 mai 2016, platoul Casino-ului din Parcul Central devine încă o dată platforma de exprimare pentru artiști stradali și pacticanți ai sporturilor urbane.

Ediția din acest an reunește tineri talentați din domenii precum Beatbox, Breakin, Street art, Skate și Parkour, iar ca și noutate, festivalul aduce escaladă, sneakerheads, role, biking. La toate acestea se adaugă ateliere creative și un chill-zone.

Festivalul tradițiilor păstorești

În hotar la Fântâna din pășune, pe Valea Soporului din Cluj -Napoca, Poarta de Su’ Feleac suntem așteptați să ne bucurăm de două zile de stat în pășune, cu muzică tradițională, balmoș, caș, OAIE LA GROAPĂ, SOI DE OAIE, cântăreți autentici, concurs de călărit berbeci, ateliere de creație pentru copii, fluier, caval, ceteră, braci și voie bună! 🙂

Festivalul traditiilor pastoresti

Excursii zilnice Cluj – Salina Turda

Ținând cont de numeroșii turiști care iau cu asalt orașul pe timpul verii, e o veste bună faptul că există pachete adresate celor care vor să ajungă la Salina Turda. Dacă dorești să te bucuri de o excursie la Salina Turda, nu doar de o simplă vizită făcută în grabă, de acum poți opta pentru pachetul pregătit special pentru tine în acest sens! Pachetul include transport tur-retur, bilet de intrare la Salina Turda și ghidaj turistic în limba română sau o limbă străină (la alegere), masa de prânz (trei feluri de mâncare) la restaurantul „Sarea-n bucate”. Detalii: aici.

Salina Turda - excursii zilnice/daily tours

Evenimente recomandate de Cluj.com
Pentru lista evenimentelor care au loc în această săptămână, accesați
cluj.com/evenimente și selectați ziua dorită.
Fotografie reprezentativă (sus, dreapta): Iosif Miclăuș