Ce poți face în săptămâna 12 – 18 iulie în Cluj?

de | | 6 Minute

Ce poți face în săptămâna 12 – 18 iulie în Cluj? 

Cluj.com îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în săptămâna 12 – 18 iulie în Cluj.

Vă recomandăm să faceți în fiecare zi ceva nou, să participați la viața orașului și să îl descoperiți prin prisma evenimentelor deosebite și a oamenilor care îi oferă dinamică și puls.

MARȚI, 12 iulie:

16:00 ?uropa – Radu Pandele și Rudy Von Kronstadt „În urma migrațiilor din ultima perioadă, artiștii Radu Pandele și Rudy Von Kronstadt interpretează și conturează senzorial situația Europei în fața emigranților din Africa și Orientul Mijlociu. Proiectul „?uropa” lasă în grija vizitatorului o serie de întrebări simple: „Este Europa casa fugarilor?”, „Caută Europa să le înțeleagă cu adevărat nevoile?”, „Înțelegem cu adevărat situația politică care a declanșat toate aceste migrații?” – Expoziția poate fi vizitată până pe 30 iulie la Fabrica de Pensule, L-V: 16:00 – 19:00.

18:00 Dance Aerobic pentru Graviduțe – „Maternity Club Spa & Gym lanseaza un nou program special pentru gravide de Dance Aerobic! Vino si fa miscare, pe ritmuri special adaptate pentru gravidute – sustinute de o Instructoare insarcinata si ea. Sanatate garantata, distractie pe masura si burtici fericite.”  

20:00 Legenda lui Tarzan 3D – Cinema Florin Piersic

Avanpremiera – Legenda lui Tarzan 3D / The Legend of Tarzan

MIERCURI, 13 iulie:

10:00 CAZUL Vocativ :: Virgilius Moldovan „Virgilius susține că sculptura nu poate fi decât figurativă. Kund susține că, totuși, sculptura are mai multe ramuri. Artistul a avut grijă ca lucrările să se imprime pe retina. Designerul se îngrijește ca ansamblul lucrărilor, ergo expoziția, să se sape in creier. Supradimensionalitatea reprezentărilor determină publicul să observe ca sub lupă morfologia corpurilor și nuanțele culorilor pielii asemănătoare cu paleta pictorilor școlii băimărene. Expoziția invită publicul să se confrunte un set de opinii exprimate în cazul vocativ despre om si oameni. Sculpturile sunt violente, triviale, dezgustătoare, maligne; în schimb, ideile sunt generoase, ba chiar umaniste.” – Expoziția poate fi vizitată până pe 20 iulie 2016, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, orar: Miercuri-Duminică: 10:00 – 17:00.

12:00 Expoziție „Muzeul Păpușilor” – Cei mici și cei mari sunt așteptați la muzeu pentru a admira păpușile care au însuflețit stagiunea ce tocmai s-a încheiat la Teatrul de Păpuși „Puck”. Evenimentul „Muzeul păpușilor” a ajuns în acest an la cea de-a zecea ediție, iar iubitorii teatrului clujean vor putea regăsi în cadrul expoziției păpuși din spectacole îndrăgite, cum ar fi: „Aleodor Împărat”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Duel în oglindă”, „Meșterii Păpușari” sau „Mimorozart”. Vernisajul expoziției are loc miercuri, ora 12:00, la Muzeul de Artă, expoziția putând fi vizitată până pe 31 iulie, miercuri – duminică: 10:00 – 17:00.

17:30 “Peisaj in alb-negru” – Invatam sa desenam – Miercuri, 13 iulie 2016, incepand cu ora 17.30, invitam copii sa invatam sa desenam: “Peisaj in alb-negru”, care se va desfasura la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, pe Str. Calea Dorobantilor, nr. 104. Invatam sa desenam un peisaj pe un carton negru cu creioane albe. Peisajul va prinde viata pe hartie cu ajutorul semnelor grafice. Cost: 20 lei/copil (părinții nu plătesc, al doilea copil are reducere 50%).

19:00 Concert de trompetă și orgă la Biserica Reformată Centrală (str. Mihail Kogălniceanu) – Hegyi Gábor – trompetă (Germania), Miklós Noémi – orgă.

20:00 Proiecție „Ratatouille” (2007) – Flying Circus Cinema

„Muzeul Păpușilor” Păpușile de la Teatrul „Puck”, în vacanță la muzeu

JOI, 14 iulie: 

12:00 Introduction to Herbalism – în Răchițele, Cluj: „Learning more about herbs can give you a great insight into your own health and wellbeing, as well as the health of the nature and Earth. Herbal medicine has been used for centuries, and by reconnecting with the old ways you can take a step back into the cycles of nature, and the harmony and balance it has to offer.” 

18:00 Marșul Bicicliștilor Clujeni – Piața Unirii

18:00 “Bufnita cea fericita” – Invatam sa desenam la Caravana Veseliei – Joi, 14 iulie 2016, incepand cu ora 18.00, invitam copii sa invatam sa desenam: “Bufnita cea fericita”, care se va desfasura la Caravana Veseliei, pe Str. Bartok Bela nr. 9, judetul Cluj. Invatam sa desenam o bufnita pornind de la un cerc, pe care il desenam prin constructie cu ajutorul punctelor. Bufnita va prinde viata pe hartie cu ajutorul semnelor grafice.

Introduction to Herbalism

VINERI, 15 iulie:

10:00 Expoziție „Muzeul Păpușilor” – Cei mici și cei mari sunt așteptați la muzeu pentru a admira păpușile care au însuflețit stagiunea ce tocmai s-a încheiat la Teatrul de Păpuși „Puck”. Evenimentul „Muzeul păpușilor” a ajuns în acest an la cea de-a zecea ediție, iar iubitorii teatrului clujean vor putea regăsi în cadrul expoziției păpuși din spectacole îndrăgite, cum ar fi: „Aleodor Împărat”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Duel în oglindă”, „Meșterii Păpușari” sau „Mimorozart”. Expoziția poate fi vizitată până pe 31 iulie, miercuri – duminică: 10:00 – 17:00.

10:00 Junior Summer MedSchool – JSM – În perioada 15-28 iulie 2016, 120 de elevi din România, absolvenţi ai clasei a XI-a vor experimenta viaţa de student în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

13:00 Cupa Davis: România – Spania – Sala Polivalentă – Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri, 15 iulie, meciul de dublu va avea loc sâmbătă, 16iulie, iar duminică, 17 iulie, celelalte două meciuri de simplu.

15:00 Începe PadișFest 2016: PadișFest e o sărbătoare care dorește să aducă laolaltă iubitorii Padișului: turiști, oameni de munte, speologi și alpiniști, localnici. Scopul PadișFest este de a promova turismul responsabil ca metodă de protejare a patrimoniului natural și cultural al zonei. Festivalul are loc pe Platoul Glavoi, Pietroasa, jud. Bihor.

Cupa Davis: România – Spania

SÂMBĂTĂ, 16 iulie: 

08:00 Transilvania Drag Race – Autostrada A3 Câmpia Turzii

10:00 Atelier de Gândire Creativă prin Animație Stop-Motion – Education Studio Cluj: Hai să faci și tu un filmuleț! Nu trebuie sa vii cu cunoștințe la pachet! Trebuie doar sa vrei să îți dezvolți creativitatea, să îți petreci timpul într-un mod distractiv, iar la sfârșit să ai și un rezultat concret! Faci ca povestea să prindă viață într-o creație artistică inedită folosind Animația Stop-Motion!

11:00 ARTbecedar – ateliere creative pentru copii – Fabrica de Pensule îi așteaptă pe cei mici la un atelier creativ, unde vor descoperii începuturile teatrului de umbre.

13:00 Cupa Davis: România – Spania – Sala Polivalentă – Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri, 15 iulie, meciul de dublu va avea loc sâmbătă, 16 iulie, iar duminică, 17 iulie, celelalte două meciuri de simplu.

15:00 Upcycling textile la Doamna T – Ai haine vechi, pe care nu le mai porti, dar de care totusi nu vrei sa te desparti? Poti sa le dai o noua viata si sa le transformi in plase de cumparaturi, jucarii, genti sau cosuri impletite sau in abajururi de veioza alaturi de noi.

18:00 Demonstratie de balet V la Casa de Cultură a Studenților – „Ca o incununare a celor doua saptamani intense de studiu, cu program similar marilor scoli de balet, ii vom prezenta intr-un spectacol-Demonstratia de balet- editia a V- pe toti participantii la cursuri, intr-o inedita apoteoza de coregrafii.” 

18:00 Beach Diggin’ pe Plaja Someș – Chillin’ session with The Freaks. Dusi cu pluta pe valurile Somesului, adunand de pe plaja si din apa beat-uri si vibe-uri aruncate de unii si uitate de altii. Va asteptam cu mic, cu mare la o noua experienta de relaxare pe nisipul incins…

21:45 Supercupa Romaniei – Supercupa României dintre Astra Giurgiu și CFR Cluj se joaca la Cluj, pe stadionul Universității, pe 16 iulie, de la 21:45.

Supercupa Romaniei

DUMINICĂ, 17 iulie: 

08:00 Transilvania Drag Race – Autostrada A3 Câmpia Turzii

13:00 Cupa Davis: România – Spania – Sala Polivalentă – Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri, 15 iulie, meciul de dublu va avea loc sâmbătă, 16 iulie, iar duminică, 17 iulie, celelalte două meciuri de simplu.

18:00 Beach Diggin’ pe Plaja Someș – Chillin’ session with The Freaks. Dusi cu pluta pe valurile Somesului, adunand de pe plaja si din apa beat-uri si vibe-uri aruncate de unii si uitate de altii. Va asteptam cu mic, cu mare la o noua experienta de relaxare pe nisipul incins…

Beach Diggin'

LUNI, 18 iulie: 

09:00 Engineering Summer University la Universitatea Tehnică din Cluj: elevi de liceu au ocazia să experimenteze, timp de două săptămâni, viața de student politehnist!

Tabăra de aventură la Adrenalin Park – Continuă înscrieriile pentru taberele organizate de Adrenalin Park. Aici, copii vor avea parte de un program unic și atractiv: cățărat pe trasee, joacă, activități meșteșugărești, cunoașterea mediului înconjurător, educație ecologică.

Adrenalin Park

11:00 City WebCamp la Centrul Fir de Poveste In luna iulie creeză-ți alături de noi prezența ta online cu personalitate pentru a-ți întâlni clienții cu care iubești să lucrezi. Activitatile au loc in spațiu de coworking de la Fir de Poveste pe parcursul lunii iulie, in fiecare zi de marti, miercuri si joi intre orele 11-16. Vii si pleci in functie de programul tau.

…va urma...

Evenimente recomandate de Cluj.com
Pentru lista evenimentelor care au loc în această săptămână, accesați
cluj.com/evenimente și selectați ziua dorită.
Fotografii: Adrian Ciorba