Ce poți face în săptămâna 12-18 aprilie în Cluj

de | | 4 Minute

Ce poți face în săptămâna 12-18 aprilie în Cluj?

Cluj.com îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc săptămâna 12-18 aprilie în Cluj.

Cafeneaua Științei #2

Dacă vă e poftă de știință și cunoaștere, servite la o cafea, într-o ambianță prietenoasă și un spațiu neconvențional pentru astfel de întâlniri, sunteți așteptați la Cafeneaua Științei #2, La Cizmărie Cafe, marți, 12 aprilie, de la ora 19:00. Invitatul special din această seară este prof. Călin Baciu de la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului. Acesta va provoca publicul într-o discuție despre schimbările climatice și despre modul în care orașele se pot adapta la aceste schimbări, abordând subiecte precum clădirile inteligente, spațiile verzi și gestiunea apei.

cafeneaua stiintei

Tur ghidat pentru Andreea – susținem împreună recuperarea Andreei!

Miercuri, 13 aprilie, de la ora 18:00, Cluj Guided Tours ne propune o ieșire în inima Clujului în cadrul unui tur ghidat ce are ca scop strângerea de fonduri pentru Andreea Beatrice Roman, tânăra din Cluj care a suferit un accident în SUA, în vara anului 2014, și care are nevoie urgentă de ajutorul fiecăruia dintre noi. În urma accidentului, Andreea a suferit un traumatism cranio-cerebral și a rămas cu sechele psihomotorii severe. În prezent este internată în România la Polaris Medical și este supusă unor tratamente de recuperare medicală, însă fondurile strânse de comunitatea de români și americani pentru intervențiile medicale din SUA, precum și pentru tratamentele viitoare se termină. Află povestea Andreei și participă la turul ghidat organizat de Cluj Guided Tours pentru a contribui la îmbunătățirea situației Andreei Roman.

Fotografie pe lemn

Joi, 14 aprilie, ora 19:00, are loc în sala Transilvania a Casei de Cultură a Studenților vernisajul expoziției de Fotografie pe lemn. Expoziția este un rezultat al unui workshop susținut de Laura Meches, urmând să fie deschisă publicului în perioada 14-21 aprilie 2016, ,,Între scări”, în incinta Casei de Cultură a Studenților, etajul I.

Fotografie pe lemn

Horațiu Mălăele: „Sunt un orb”

Vineri, 15 aprilie, începând cu ora 19:00, Horațiu Mălăele ne prezintă spectacolul „Sunt un orb”. Recitalul va fi susținut la Cinema Florin Piersic și va fi urmat de proiecția filmului „Funeralii Fericite”. Filmul (greu de încadrat într-un anume gen cinematografic) este o comedie neagră ce îmbină satira socială cu drama psihologică, fiind realizat în regia lui Horațiu Mălăele și pe scenariul scris de Adrian Lustig. Participanții la spectacolul „Sunt un orb” vor beneficia în mod gratuit de vizionarea filmului.

Horațiu Mălăele - Sunt un orb

Retro Parada Primăverii

Sâmbătă, 16 aprilie, între orele 10:00-12:00, Piața Unirii va fi populată de aproximativ 45 de automobile de epocă atât din Cluj-Napoca, cât și din alte orașe din țară, în cadrul unei noi ediții Retro Parada de Primăvară! După expunerea automobilelor participante, acestea se vor înrola într-o paradă prin centrul orașului. Traseul paradei: Piața Unirii – Bd. Eroilor – Piața Avram Iancu – Bd. 21 Decembrie – Piața Unirii – Str. Regele Ferdinand – Str. Gheorghe Barițiu – Podul Garibaldi – Bd. 1 Decembrie 1918, cu punct de oprire în parcarea de la Hipermarket Cora Cluj, unde mașinile vor putea fi admirate de către clujeni în intervalul orar 12:30 – 14:30.

Retro Parada Primãverii

Târg dedicat Imobiliarelor, Construcțiilor și Amenajărilor

În weekendul 15-17 aprilie 2016, la Polus Center puteți participa la Târgul de Imobiliare, Construcții și Amenajări – Acasă de la A la Z. Ediția aceasta aduce noutăți în materie de încălzire pentru cei care își construiesc o casă și optează pentru sisteme ecologice și economice, precum pompa de căldură produsă de EcoInstal România. Târgul își așteaptă vizitatorii între orele 10:00-22:00 în incinta Polus Center Cluj, în zona foodcourt.

Festivalul Altfel – Săptămâna Altfel

De luni, 18 aprilie, începe Săptămâna Altfel și, implicit și Festivalul Altfel, eveniment organizat de Asociația Mânuțe Pricepute și dedicat educației non-formale, adresat copiilor, elevilor, cadrelor didactice, precum și publicului larg interesat de festival. Acesta ne propune peste 40 de teme experimentale și peste 200 de workshop-uri în domenii precum muzică, dans, teatru, arte vizuale, vânzare persuasivă, outdoor education, educație civică, etc. Mai multe detalii puteți afla pe site-ul festivalului.

Inscriere Festivalul Altfel

Voi ce faceți în perioada 12-18 aprilie în Cluj? Orice-ar fi, să fie o săptămână minunată!

Evenimente recomandate de Cluj.com
Fotografie reprezentativă (sus, dreapta): Petric Victor