Tânăra din Cluj care a suferit un accident în SUA are nevoie de ajutorul nostru!

de | | 3 Minute

Tânăra din Cluj care a suferit un accident în SUA are nevoie de ajutorul nostru!

Tânăra din Cluj care a suferit un accident în SUA, în anul 2014, este la ora actuală internată la o clinică din țară unde beneficiază de tratament de recuperare. În urma accidentului, Andreea Beatrice Roman a suferit un traumatism cranio-cerebral și a rămas cu sechele psihomotorii severe.

Organizația Studenților din Universitatea Babeș Bolyai din Cluj organizează marți, 19 aprilie 2016, de la ora 19:30, un concert caritabil pentru colega lor. Evenimentul va avea loc la Teatrul de Vară din Campusul Hașdeu, toate fondurile adunate fiind oferite familiei fetei pentru a acoperi costurile spitalizării din SUA și continuarea actualului tratament de recuperare din țară.

tânăra din cluj care a suferit un accident în SUA

Andreea Beatrice Roman era studentă la Facultatea de Geografia Turismului, UBB Cluj, și a ajuns în Statele Unite ale Americii prin intermediul programului Work and Travel. În vara anului 2014, tânăra circula pe banda destinată bicicliștilor, când un motociclist a lovit-o.

În urma căzăturii, Andreea s-a lovit la cap, însă problema s-a agravat în momentul în care, internată fiind la BB Hospital din Lewes, statul Delaware, i s-a pus un diagnostic greșit, doctorii de acolo considerând că își va reveni în câteva zile și neacordând suficientă atenție cazului.

După doar patru ore de internare acolo, însă, starea tinerei s-a agravat considerabil, fiind necesară mutarea ei de urgență la Christiana Hospital din Wilmington. Transportul între cele două spitale a fost făcut cu elicopterul, iar fata a intrat direct pe masa de operații! Doctorul de la Christiana Hospital care s-a ocupat de caz a declarat că tragedia putea fi evitată dacă s-ar fi intervenit imediat, fără a lăsa cele câteva ore să treacă…

Colegii Andreei din SUA, români și americani deopotrivă, au format încă de pe-atunci o întreagă comunitate și au încercat să o ajute pe aceasta să treacă prin nefericitul eveniment. Managerii localului la care aceasta lucra au angajat în perioada respectivă un avocat pentru a da în judecată BB Hospital, iar fondurile adunate prin intermediul campaniilor organizate de către prietenii ei din SUA au ajutat-o pe Andreea să beneficieze de tratamente de recuperare.

Toți cei care au avut de-a face cât de puțin cu sistemul medical din SUA știu că, în cazul în care asigurarea nu acoperă costurile necesare, riști să rămâi netratat sau cu datorii copleșitoare. Astfel, în timp ce asigurarea ar fi acoperit costuri în valoare de 50.000$, doar acel transport de urgență cu elicopterul a costat peste 30.000$. Iar costurile de spitalizare de la Christiana Hospital, cel de-al doilea spital unde Andreea Beatrice Roman a fost internată și unde a avut deja 6 intervenții medicale, se ridică la câteva sute de mii de dolari – sumă pe care tânăra, aflată încă în stare gravă, o datorează unității medicale.

Fondurile adunate deja în campaniile din SUA se vor termina în curând și nici situația financiară și familială a tinerei nu este prea bună. Andreea și-a pierdut mama, iar tatăl ei are un handicap de gradul I. Singura persoană din familie care poate să o ajute și să aibă grijă de tânără este mătușa ei. În prezent, Andreea Beatrice Roman este internată în România, la Polaris Medical, unde beneficiază de un tratament de recuperare medicală.

Concertul caritabil care va avea loc marți, 19 aprilie 2016, ora 19:00, la Teatrul de Vară din Campus Hașdeu își propune să o susțină pe Andreea și să facă un apel către noi toți, persoane fizice sau organizații, să ne alăturăm cauzei și să o ajutăm pe tânăra studentă să își revină.

Dacă nu puteți ajunge la concert, donații se pot face în RON sau în DOLARI în următoarele conturi:

Cont IBAN în RON: RO23BTRL01301201663326XX
Cont IBAN în DOLARI: RO41BTRLUSDCRT0066332501
Titular cont: Toth Elena.

Dacă doriți mai multe informații despre situația în care se află Andreea Beatrice Roman și despre cum puteți contribui în această acțiune caritabilă, vă rugăm să luați legătura reprezentanții Organizației Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai:
Alexandru-Dan Ardelean (purtător de cuvânt): 0753 752 174, [email protected] , [email protected] ;
Alina Grozav (inițiatoare strângere de fonduri pentru Andreea Roman): 0762 315 608