Ce poți face în săptămâna 10 – 16 mai în Cluj?

de | | 4 Minute

Ce poți face în săptămâna 10 – 16 mai în Cluj?

Cluj.com îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc săptămâna 10 – 16 mai în Cluj.

Parental Ctrl

Marți, 10 mai, vă recomandăm să descoperiți un performance-concert despre generația Y și părinți, despre tehnologie și evadarea din realitate, despre ruptura dintre generații. Parental Ctrl are loc în Sala Studio, etajul I, Fabrica de Pensule, începând cu ora 20:00.

Atelier de dezvoltare a creativității prin desen

Miercuri, 11 mai, de la 18:30, Cluj Makers ne propune un atelier în care să ne descoperim micul geniu artistic care stă ascuns în fiecare dintre noi. Alături de Ioana Danilevici, absolventă a facultății de Grafică din cadrul UAD Cluj-Napoca, ne vom putea explora abilitățile și inteligența artistică cu ajutorul diferitelor tehnici de desen: amprentare, cărbune, laviu, creioane cerate. Locuri limitate!

Atelier de dezvoltare a creativității prin desen

Zestre Bănățeană la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Joi, 12 mai 2016, de la ora 12:00, suntem invitați la vernisajul expoziției „Zestre bănățeană”. Expoziția va rămâne deschisă în perioada 12 – 26 mai 2016, de miercuri până duminică, între orele 10:00 -18:00, la secția Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei (Memorandumului 21).

Crosul de noapte

Vineri, 13 mai, în Parcul Central se va desfășura Crosul de noapte, organizat de Runners Club. Proba de 4 km va începe la ora 21:00, iar proba de 10 km la ora 21:45. Fie că vreți să faceți mișcare contracronometru, fie că vreți să descoperiți parcul animat de alergători, sunteți așteptați la cros!

Crosul de Noapte

Târgul de Turism Montan, de Aventură şi Sporturi Extreme „Mocăniţa”

Târgul de Turism Montan, de Aventură şi Sporturi Extreme “Mocăniţa” se desfăşoară în acest an pe parcursul a trei zile consecutive: 13-15 mai 2016. Evenimentul va avea loc în Piața Muzeului, fiind accesibil publicului în intervalul orar 10:00 – 19:00.

Festivalul „În Natură”

Sărbătorim primăvara prin participarea la prima ediţie a Festivalului „În natură”. Sâmbătă și duminică, 7-8 mai 2016, suntem așteptați toți, cu mic, cu mare, în Mănăștur, La Terenuri. Ne putem bucura de activități precum:
– Picnic în pădure;
– Board Games Corner;
– Divine Alignments;
– Stand de prezentare Asociația iCare – consultanță și informații privind creșterea animalelor de companie, interacțiune supervizată cu animale de companie (câini și dihori), animale disponibile pentru adopție, demonstrație de dresaj;
– Eye Contact Experiment;
– Music Jam Session;
– Foc de Tabără (sâmbătă seara);
– Jocurile copilăriei;
– Capture the Flag;

Fiți la curent cu evenimentele propuse și pregătite, urmărind pagina evenimentului Festivalul „În Natură”!

Festivalul "In Natura"

Picnic in the Park

Clujenii sunt invitați în 14 mai la o mare ieșire la iarbă verde cu muzică bună, zone de relaxare și activități în aer liber. Picnic in the Park va avea loc în Iulius Parc și este organizat în spiritul festivalului Jazz in the Park.

Activitățile în Iulius Parc vor începe sâmbătă, 14 mai, de la ora 12:00 și vor dura până la ora 22:00. Aici vor concerta trupele The Kryptonite Sparks, Tango with Lions și Aaron.

După ce se lasă noaptea și până la ivirea zorilor, petrecerea continuă la Sala Polivalentă la o petrecere unde vor mixa DJ-ii trupei Jazzanova: Alexander Barck și Jürgen von Knoblauch.

Picnic in the Park

Spectacolul Dance Emotion

Duminică suntem invitați la o gală de dans, cu momente coregrafice pline de fantezie și originalitate. Printre acestea se numără momente de dans modern şi contemporan, acrobaţie, tango şi bodypercution cu 2 dintre colaboratorii celebrului circ din Canada, „Cirque Du Soleil” şi a Operei din Roma.

Dance Emotion

Bal Mascat: un Ballo in Maschera

Duminică, 15 mai, de la ora 18:30, Opera Națională Română ne invită la spectacolul Bal Mascat, operă în tei acte de Giuseppe Verdi. Dirijor: Adrian Morar.

Bal Mascat (un Ballo in Maschera)

Evenimente recomandate de Cluj.com
Pentru lista evenimentelor care au loc în această săptămână, accesați cluj.com/evenimente și selectați ziua dorită.
Fotografie reprezentativă (sus, dreapta): Lucian Nuță