Ce poți face în weekendul 8 – 10 iulie în Cluj?

de | | 5 Minute

Ce poți face în weekendul 8 – 10 iulie în Cluj?

Cluj.com îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în weekendul 8 – 10 iulie în Cluj. Dacă vremea rămâne frumoasă, îți recomandăm și o plimbare în natură, prin județ, căci avem numeroase comori ce așteaptă să fie descoperite!

Iar dacă ți-ai propus să fii activ în aceste zile, iată evenimentele care ne-au atras nouă atenția:

VINERI, 8 iulie:

10:00 Street Food Festival – Clujul devine capitala Street Food alături de Chef Foa! Din 2016 luna iulie devine cea mai delicioasă lună din an, odată cu Street Food Festival. Evenimentul este o premieră în România și va așeza Clujul pe harta celor mai importante festivaluri de street-food din lume, sub recomandarea lui Chef Foa, care a decis să susțină inițiativa lansată de agenția clujeană Why Not Us.

10:00 Pool Party – Bazinul Olimpic – Ești invitat vinerea aceasta la primul pool party de la bazinul Olimpic! Muzică, soare, apă, beach volei, jocuri în piscină și cel mai important, distracție. Atmosfera va fi încinsă de soare, Dj Shiver, Gabriel Ross și mulți alții.

12:00 Green Sensation Festival 2016 – Feleacu – Fun Park: După două experiențe de neuitat, Green Sensation Festival revine și în anul ăsta cu o deviză gata să îi aducă din nou împreună pe iubitorii de activități și distracție în mijlocul naturii, în 3 zile. 

15:00 Global Village – Iulius Parc – Ți-ai dorit vreodată să petreci mai mult timp într-un mediu internațional? Vrei să afli mai multe despre tradițiile unor țări uimitoare? Asta este șansa ta! AIESEC Cluj Napoca îți prezintă: Global Village! Un eveniment multicultural care aduce împreună studenți internaționali din: Egipt, Turcia, China, Indonezia, India, Hong Kong, Arabia Saudită, Pakistan, Norvegia, Polonia, Mexic, Columbia, Vietnam, Brazilia, Serbia, Singapore. Vei avea oportunitatea de a încerca mâncare tradițională, muzică și dansuri de pe tot globul.

16:00 Anticafenea în aer liber – Parcul Central: Hai să experimentăm împreună ce înseamnă o anticafenea. Noi aducem contextul, iar voi veniţi să vă bucuraţi de el. Printre altele vom presăra câte un joc, un cântec de chitară şi o cafea bună. Ne găsiţi după sigla ScoutHouse şi după mirosul de voie bună! (până sâmbătă seara!)

19:00 Friday Flavours – Dinner With Chef Foa @Street Food Festival în Parcul Central: Vineri seara, la apus, într-un cadru cosmopolit și extravagant, sunteți invitați la cină! Vino alături de prieteni şi familie să savurezi preparate excepţionale şi foarte atent pregătite de renumitul Chef Foa, împreuna cu echipa sa de la Flavours Food Design. 

19:00 Workshop: Relațiile toxice „Dragi prieteni, vă invit să petrecem împreună weekendul printr-o dezbatere liberă de prejudecăți și însoțită de multiple strategii practice, axate pe o tematică care ne preocupă pe noi toți: RELAȚIILE TOXICE” – Dr. Cristian Erdei, medic psihiatru și psihoterapeut.

19:00 Vernisaj Expo Circuit – Urania Palace (intrare liberă): Prima reprezentare a universului Circuit propune coborârea vizitatorului în arhitectura complexă a unei minți, în spațiul intim, interior al acestui personaj-multiplu imaginat de cei 19 artiști care semnează lucrarea. Un univers extatic, oglindă a geometriei haotice a emoțiilor, unde gândurile-impuls devin aleator sonore, vizuale, tactile, hibride.

Anticafenea în Aer Liber

SÂMBĂTĂ, 9 iulie: 

08:00 Transilvania Drag Race – Câmpia Turzii

09:00 Dezvoltare emoțională prin cățărat. Tabără de weekend pentru adolescenți – Cheile Turenilor

12:00 Green Sensation Festival 2016 – Feleacu – Fun Park: După două experiențe de neuitat, Green Sensation Festival revine și în anul ăsta cu o deviză gata să îi aducă din nou împreună pe iubitorii de activități și distracție în mijlocul naturii, în 3 zile. 

16:00 Daydreaming x LakeDreaming edition – Iulius Parc: ☀ Danaga ☀ Marwan ☀ Akos (intrare liberă)

17:00 Aniversare Arkhai Sculpture Park – în Vlaha

18:00 Plimbări cu cargobike şi energie electrică produsă la bicicleta – Parcul Central: Bicicletele care produc electricitate si cargo-bike-urile sunt biclele isteţe cu care Repair Cafe va încânta şi distra lumea în Parcul Central pe data de 9 iulie. O dedicatie muzicală produsă pe ritmuri de energie verde sau o tură cu cargo-bike-ul sunt lucrurile pe care le puteti face in compania echipei Repair Cafe Cluj sambata, 9 iulie, in Parcul central din Cluj. 

18:30 Artistul israelian Avner Levav susține un recital special la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

19:00 Dinner in White – by Chef Foa and Flavours – Parcul Central: Un weekend minunat se cunoaște după cina de sâmbătă seara, fapt pentru care #StreetFoodFestival împreună cu Chef Foa și echipa Flavours Food Design vă invită la Dinner in White, un eveniment unic în România, ce va îmbina delicatesele culinare cu elementele unui show culinar live într-un decor de poveste. 

21:00 Concert New Proscenium (tribute Nightwish) – Urania Palace

8 - 10 iulie în cluj dezvoltarea emoțională prin cățărat

Daydreaming x LakeDreaming edition

DUMINICĂ, 10 iulie:

10:00 Maratonul Resuscitarii – SMURD Cluj ed. 2 – în Parcul Central: Vrei sa afli ce reprezinta manevrele de resucitare? Vrei sa aflii cum le poti aplica corect? Vrei sa stii si tu cum poti salva viata unei persoane aflate in situatie critica? La Maratonul Resuscitarii medici si paramedici SMURD te vor ajuta sa dobandesti aceste abilitati si sa le exersezi pe manechine specializate, in mod corect!

10:00 Începe Tabăra Internațională de pictură ”Cutting Edge” – Beliș – Fântânele:  Tabăra de creație se va desfășura la Beliș în perioada 11-20 iulie. Deschiderea oficială va avea loc în data de 10 iulie. Vor participa 6 pictori străini (Italia și Grecia) și 14 din România. Lucrările realizate de aceștia vor fi expuse în galerii de artă din Cluj-Napoca, București, Sibiu și Oradea.

12:00 Green Sensation Festival 2016 – Feleacu – Fun Park: După două experiențe de neuitat, Green Sensation Festival revine și în anul ăsta cu o deviză gata să îi aducă din nou împreună pe iubitorii de activități și distracție în mijlocul naturii, în 3 zile. 

12:00 CSR League Streetball Championship – Sala Sporturilor Horia Demian: Strânge-ți echipa și înscrie-te la cel mai mare campionat de Streetball caritabil din țară! Veți fi oare cei mai buni?

12:00 Family Brunch – by Chef Foa @Street Food Festival – Parcul Central: Duminica va fi a familiilor, pentru că Chef Foa împreună cu echipa Flavours Food Design vor găti un meniu delicios, sănătos şi savuros care se va servi sub formă de bufet suedez într-un spațiu de poveste în mijlocul naturii, în Parcul Central Cluj. 

20:00 Salsa in the ParkLa fel ca vara trecuta, si vara asta, Fiesta Cubana Cluj scoate salsa afara ? Asa ca si duminica asta, 10.07.2016, de la 20.00, la 23.00, ne vedem in parcul mare, la foisor, sa dansam impreuna pe ritmuri caraibiene.

Salsa in the Park

LUNI, 11 iulie: 

10:00 – 20:00 Expoziție colectivă de pictură Asociația Artiștilor Plastici – la Clădirea Casino din Parcul Central – Ultima zi de vizitare a expoziției!!

10:00 – 20:00 Peştişori de aur, dovleci fermecați și bufnițe fericite – Expoziție Realizată De COPII – la Turnul Croitorilor – O expoziție de pictură, desen și ceramică realizată de copii va fi expusă la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca, între 6 și 11 iulie 2016. – Luni este ultima zi de vizitare a expoziției!!

Evenimente recomandate de Cluj.com
Pentru lista completă a evenimentelor care au loc în Cluj, accesați cluj.com/evenimente și selectați ziua dorită.
Fotografii: Street Food Festival, ScoutHouse, Tarfin.