Ce poți face în weekendul 27 – 29 mai în Cluj?

de | | 4 Minute

Ce poți face în weekendul 27 – 29 mai în Cluj?

Cluj.com îți recomandă câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc în weekendul 27 – 29 mai în Cluj. Dacă vremea rămâne frumoasă, îți recomandăm și o plimbare în natură, prin județ, căci avem numeroase comori ce așteaptă să fie descoperite!

Iar dacă ți-ai propus să fii activ în aceste 3-4 zile, iată evenimentele care ne-au atras nouă atenția:

Gala de deschidere #TIFF2016

6,9 pe scara Richter, cel mai nou film al regizorului Nae Caranfil, va fi prezentat în premieră mondială în deschiderea #TIFF2016.

Regizorul unor succese românești precum Filantropica și Restul e tăcere revine cu cel de-al șaptelea lungmetraj al său, o comedie burlescă, țesută cu elemente de musical, despre criza vârstei de mijloc, dragoste, depresie și frica obsesivă de cutremure. 6,9 pe scara Richter va fi proiectat în Piața Unirii din Cluj-Napoca vineri, 27 mai, de la 21.45, în prezența lui Nae Caranfil.

Gala de deschidere care va preceda proiecția va începe la 20.45 și va include, printre alte surprize, un spectacol memorabil al renumitei trupei franceze Transe Express.

Gala de deschidere #TIFF2016

CooltUrban 2016

În perioada 27-29 mai 2016, platoul Casino-ului din Parcul Central devine încă o dată platforma de exprimare pentru artiști stradali și pacticanți ai sporturilor urbane. Ediția din acest an reunește tineri talentați din domenii precum Beatbox, Breakin, Street art, Skate și Parkour, iar ca și noutate, festivalul aduce escaladă, sneakerheads, role, biking. La toate acestea se adaugă ateliere creative și un chill-zone.

Evenimentul este deschis oficial cu un Party in tramvai! De la 21:00, Blănillă și Missile pornesc muzica în tramvai, iar dupa 22:00 Ambiguu începe să încălzească atmosfera la etajul 3 al Cluj Arena, în salonul VIP. Tramvaiul va continua să aducă petrecăreți la stația Cluj Arena până aproape de miezul nopții, când toată distracția se mută sus la Cluj Arena VIP.

Party in tramvai deschide CooltUrban 2016

Targ pentru pici, mamici si tatici

Sâmbătă, 28 mai, între orele 10:00 – 15:00, la Expo Transilvania are loc un eveniment menit să încurajeze reciclarea de hăinuțe, jucării și articole pentru copii. Părinții vânzători pot să aducă lucrușoare pe care copiii lor nu le mai folosesc pentru a le valorifica, iar părinții cumpărători pot achiziționa hăinuțe, jucării și alte obiecte pentru copilași la prețuri foarte bune!

Copiii Soarelui – 1 Iunie Ziua Internationala a copiilor

Distractie „In Jungla” merge in Iulius Parc pentru a sarbatori cu joc si creativitate Ziua Internationala a copiilor. „Copiii Soarelui” este un eveniment GRATUIT, organizat in parteneriat cu Iulius Mall Cluj-Napoca, însă atelierele de creatie au locuri limitate.

27 - 29 mai în Cluj

Târgul Creatorilor Populari

Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită la Târgul Creatorilor Populari, ediția 2016. Evenimentul va avea loc în perioada 27-29 mai 2016 în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. Participanții la târg sunt meșteri populari din toate zonele reprezentative ale țării.

Iubitorii creației tradiționale și amatorii de suveniruri turistice vor putea achiziționa, la preț de producător, produse ale activității unor creatori populari contemporani din România, printre care se numără: costume populare, obiecte din lut, obiecte din lemn, icoane pe sticlă și lemn, ouă încondeiate. Program de vizitare: vineri – duminică, între orele 08:00 – 21:00.

Festivalul tradițiilor păstorești

În hotar la Fântâna din pășune, pe Valea Soporului din Cluj -Napoca, Poarta de Su’ Feleac suntem așteptați să ne bucurăm de două zile de stat în pășune, cu muzică tradițională, balmoș, caș, OAIE LA GROAPĂ, SOI DE OAIE, cântăreți autentici, concurs de călărit berbeci, ateliere de creație pentru copii, fluier, caval, ceteră, braci și voie bună!

Garbanotas Bosistas – Focus Lituania | Concert #TIFF2016

– Intrarea este liberă –- sâmbătă, ora 21:00, Casa TIFF.
Garbanotas Bosistas (The Curly Bassist), o trupă de rock neo-psihedelic din Vilnius, Lituania, a cucerit deja publicul britanic, baltic și balcanic. Inspirați de Queen, The Beatles și Led Zeppelin, cei patru membri au început prin a organiza concerte în curțile vecinilor de acasă, apoi au cântat în pădurile din Letonia, în cartierele de business din Estonia, au ajuns la festivaluri mari din Marea Britanie, au cucerit țara vikingilor și au traversat Balcanii, concertând în Cehia și Polonia.

Garbanotas Bosistas - Focus Lituania

Singurătatea omului modern în cinematografia contemporană | Expoziție Lucien Samaha

– Intrarea liberă – Expoziție adresată publicului larg începând de duminică, 29 mai, ora 16:00, la Casa TIFF.

Singurătatea omului modern în cinematografia contemporană

În cele din urmă, îți recomandăm să descoperi și frumusețile județului Cluj. Să ieși din oraș și să te conectezi la natură. Ultima noastră plimbare a fost către stufărișurile de la Sic, unde, pe lângă rezervația naturală, am descoperit un minunat muzeul al dansului, pus în mișcare de către olandezul Michel van Langeveld.

Căi de acces:
1. Cluj-Napoca – Apahida – Răscruci – Iclod – Gherla – Lacul Știucilor, Săcălaia – Sic (59 km) – recomandat: drum mai bun.
2. Cluj-Napoca – Apahida – Juc Herghelie – Jucu – Vișea – Coasta – Stufărișurile de la Sic (40 km) – la fel de frumos, dacă nu vă grăbiți.

Puteți citi despre traseu mai în detaliu în impresiile noastre de călătorie: Stufărișurile de la Sic și Muzeul Dansului. Să aveți un weekend minunat!

stufărișurile de la sic și muzeul dansului Cluj (17)

stufărișurile de la sic și muzeul dansului Cluj (21)

Evenimente recomandate de Cluj.com

Pentru lista evenimentelor care au loc în acest weekend, accesați cluj.com/evenimente și selectați ziua dorită.
Fotografie reprezentativă (sus, dreapta): Mihail Onaca