Ce poți face în Cluj în weekendul 14-17 aprilie?

de | | 3 Minute

Ce poți face în Cluj în weekendul 14-17 aprilie? 

Ne așteaptă un weekend prelungit. Unii dintre noi suntem agitați și prinși în vâltoarea pregătirilor pentru sărbătorile pascale, alții simțim deja atmosfera de weekend și relaxare. De altfel, știi că e sărbătoare în Cluj dacă până și evenimentele „se potolesc”. Deși, dacă e să fim sinceri, credeam că nu va mai „mișca” aproape nimic prin oraș și ne gândeam să renunțăm la recomandările de weekend cu care v-am obișnuit.

Apoi ne-a cuprins un soi de entuziasm și ne-am gândit că nu-i neapărat să participăm la zeci de evenimente pentru a ne relaxa și a fi activi deopotrivă prin Cluj.

Ce-am putea face vineri? 

Din rândul evenimentelor, am menționa că ne-ar tenta să aflăm Cine-i șef acasă (The Boss Baby). Filmul rulează la Cinema Florin Piersic, începând cu ora 14:00.

Seara, petrecăreții și cei cu simțul umorului au câteva variante. În Le Général Café-Pub, Darius Cîmpan ne-a pregătit un stand-up comedy show, iar cluburile clujene ne așteaptă la petreceri sau concerte:

20:30 Retro Party la Ernesto Club Cluj
21:00 Pinholes – Lansare Sputnik (EP) Invitați – Quantum Drive – la The Shelter
22:00 Ladies Night – la Caro Club
23:00 Tzinah Showcase with Love from Mihai Pol, Primărie & iON – la Gazette

Dacă e vreme cât de cât bună (și nu plouă torențial), ne gândeam ca vineri să ne relaxăm în Parcul Central, la un mic picnic. Ne mutăm redacția în parc pentru câteva ore de relaxare. Dacă aveți spații verzi în apropiere de serviciu, vă recomandăm și vouă să faceți la fel înainte de-a pleca fiecare înspre casa lui.

Totodată, vineri pregătim lista de cumpărături. Nu ne stă în fire, dar vă zicem îndată de ce… 😀

 

Ce să facem sâmbătă?

Dacă aveți creaturi mici și simpatice în familie, cu vârsta de minim 2 ani, le puteți face o surpriză plăcută. La Mini Reactor, începând cu orele 11:00 și, respectiv, 12:30 are loc spectacolul Anotimpurile.

Ne-am decis ca anul acesta, în premieră (pentru unii dintre noi) să facem experimente de Paște: ouă vopsite natural și, o metodă mai inedită, cu ajutorul șervețelelor. Ne-am întocmit lista de cumpărături (nu-i foarte lungă, dar e importantă) și ne vom aloca timp special sâmbătă, încă de la amiază, pentru activități creative într-o bucătărie transformată în laborator, fie și pentru o zi. Dacă vă tentează, puteți citi în acest articol ce culori naturale puteți obține, cum să vă folosiți de șervețele pentru a avea niște ouă de Paște cu totul deosebite și care-ar fi motivele pentru care să faceți tot ritualul acesta!

experimente de paste oua vopsite natural

Duminică sperăm să aveți o zi liniștită și frumoasă, în familie sau alături de prieteni.

Luni, 17 aprilie, dacă aveți poftă de filme, la Cinema Florin Piersic puteți urmări „Cine-i șef acasă” 3D – SUA / „The Boss Baby” (ora 17:00) sau „Jaf cu stil” – SUA / „Going in Style” (20:00).

Cei mici rămân în continuare răsfățații organizatorilor de evenimente în această perioadă. Vă putem recomanda „Marea goană după ouăle de Paște” ce are loc luni, de ora 11:00, la Vivo Cluj-Napoca (în Piațeta Matei Corvin, lângă Biroul de Informații din incinta centrului comerciant). În același spațiu, de la ora 14:00 copiii sunt invitați să participe la  atelierul de creaţie ce se va desfăşura într-un decor feeric. Iepuraşul de Paşte îi aşteaptă pe prichindei să îşi pună la încercare creativitatea, chiar lângă căsuţa lui din lumea poveştilor. Copiii vor realiza decoraţiuni de Paşte şi vor picta împreună ouă gigant.

 

De ce diferă datele Paștilor

În altă ordine de idei, noi ne gândeam să evadăm din oraș, undeva… la doi pași de Cluj.

foto: Marius Neag, Radu Pădurean, Dan Bădiu