Câteva personalități care au vizitat orașul în acest an. Cine mai urmează să vină la Cluj?

de | | 4 Minute

Câteva personalități care au vizitat orașul în acest an. Cine mai urmează să vină la Cluj?

Eram prin anul I de facultate atunci când doamna Angela Merkel a vizitat orașul din inima Transilvaniei –  i se oferise titlul de Doctor Honoris Causa. O ușoară tensiune și o emoție puternică domnea în sălile de cursuri dar și pe strada Mihail Kogălniceanu. Timpul parcă se oprise în loc și aștepta măreața clipă. De atunci și până acum, orașul Cluj a interacționat cu multe personalități marcante ale timpului nostru. Emoția generală se simte la fel: un soi de mândrie ne încearcă atunci când aflăm că un nume mare urmează să vină la Cluj. Traficul este restricționat în perimetrul-cheie, curioșilor li se recomandă să păstreze discreția, tot orașul este cuprins de o plăcută încordare și o însuflețire fermecătoare.

Urmează să se întâmple la Cluj

Urmează un sezon efervescent. Ne vom lăsa seduși de câteva evenimente care vor avea loc în viitorul apropiat și de personalitățile care vor vizita orașul nostru, îl vor îmbogăți și îl vor delecta cu creația lor.

#West meets East: George Enescu, Yehudi Menuhin și Ravi Shankar

Am aflat despre acest concert acum câteva săptămâni, ca toată lumea, de pe Facebook. M-am hotărât să-l includ în această listă de recomandări pentru că ideea pe care o promovează mi se pare de o actualitate evidentă. Prin frumusețea și puterea ei, muzica este poate unica scăpare a noastră, singurul remediu împotriva urii și calea sigură spre întelegerea altor oameni și culturi. ,,Mariajul muzical între Orient și Occident”, așa cum este descris acest concert-eveniment,  este un proiect-premieră și promite ritmuri sublime, cu tonalități melancolice, foarte familiare și accesibile, care vor deschide cu siguranță profunzimi interioare nebănuite.

#Sting

Din luna iunie, atunci când a fost anunțat cu emoție că orașul Cluj-Napoca este unul din orașele incluse pe harta turneului de promovare a celui mai recent album Sting – 57th & 9th – ne-am pus calm și răbdător pe așteptare. După experiența depech-istă din luna iulie, și momentul de respiro din vară, după o scurtă agitație provocată de câteva festivaluri, în luna octombrie ne vom lua o nouă porție de muzică bună și de spectacol. Așteptarea nu va fi lungă și va fi alinată de începerea unui nou an universitar. ?

Bilete aici

#Richard Clayderman

Din registrul muzicii cu puternice influențe rock, la începutul lunii martie, vom face o deplasare spectaculoasă spre tărâmuri ceva mai senzuale, rămânând însă ancorați tot în curentul New. The Prince of Romance va susține un concert care promite mult romantism exprimat în frumoase și calde acorduri de pain.

#Lara Fabian 

Sfârșitul primei luni de primăvară va fi marcat de un alt concert important pentru melomani. Vestea bună pentru cei care au ratat primul concert al Larei Fabian susținut la Cluj este că vocea sublimă a cântăreței belgiene va răsuna la Sala Polivalentă în data de 31 martie 2018 iar vocile oficiale spun că se pregătește un show special, cu multe elemente inovative.

Bilete aici

S-a întâmplat la Cluj

Privind retrospectiv, putem spune că în acest an Clujul a fost un pol al evenimentelor care au atras personalități din diverse domenii care au provocat bucurie și emoție nouă, locuitorilor orașului comoară. Ca să marcăm cumva momentele din acest an și ca să le investim cu o nouă semnificație, am făcut o sumară trecere în revistă a celor care au vizitat Clujul în 2017.

#Prințul Charles de Wales 

La sfârșitul lunii mai, orașul Cluj s-a îmbrăcat în haine nobiliare și l-a întâmpinat pe Prințul Charles de Wales. Alteța Sa Regală Charles, moștenitorul Coroanei Regale Britanice, a pășit pragul Universității ,,Babeș-Bolyai” pentru un eveniment așteptat de mulți curioși și interesați. Prințul Charles a vizitat Clujul pentru a participa la ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa primit în semn de recunoștință pentru contribuția în promovarea valorilor istorice multiculturale și valorificarea patrimoniului cultural românesc.

Am fost la Cluj: câteva personalități care au vizitat orașul în acest an

#Alain Delon

Unicul festival de film inclus în topul celor mai importante 40 de festivaluri din lume, Transilvania International Film Festival, l-a adus anul acesta la Cluj pe actorul Alain Delon. Șarmant și talentat, distinsul actor a participat la ceremonia de închidere a celui mai îndrăgit festival de film din regiunea Europei Centrale și de Est.

Am fost la Cluj: câteva personalități care au vizitat orașul în acest an

#Eric Maskin 

O altă personalitate care a vizitat Clujul la sfârșitul lunii iulie este laureatul premiului Nobel în economie, Eric Maskin. Profesor la Harvard University, distinsul profesor a venit în orașul nostru în calitate de invitat la conferința ERMAS, acordândui-se, totodată, și titlul Doctor Honoris Causa al Universității ,,Babeș-Bolyai”.

Am fost la Cluj: câteva personalități care au vizitat orașul în acest an

#Armin van Buuren 

Dacă au existat sceptici în privința vizitei la Cluj a renumitului DJ, ei s-au ascuns de rușine pentru a se pedepsi pentru acest gând necuviincios sau… au rămas uimiți de rezistența lui Armin, care a mixat până la ora 08:00 dimineața în cea mai așteptată zi a celui mai mare festival al acestei veri.

Am fost la Cluj: câteva personalități care au vizitat orașul în acest an

Voi la care eveniment doriți să participați?

Articol scris de Veronica Onea, redactor Cluj.com
Imagini: UBB Cluj, TIFF, Armin van Buuren, maryanacazac