Cât costă un zâmbet în zilele noastre?

de | | 2 Minute

Cât costă un zâmbet în zilele noastre?

Clujul este un centru universitar important și un oraș în care turismul medical ia amploare. Clinicile private se găsesc la tot pasul dar și problemele medicale cu care ne confruntăm s-au diversificat.

Indiferent de provocările din viața noastră, trebuie să ne păstrăm zâmbetul pe buze. Cât costă însă un zâmbet în Clujul zilelor nostre?

Sunt atentă la ce se întâmplă în jurul meu, analizez oamenii și clădirile dar merg și cu ochii închiși prin soare, atunci când găsesc un culoar liber.

Parcul Rozelor Cluj Napoca

Nu ascult muzică în căști când merg cu troleul, însă mă opresc să ascult amatorul la muzicuță din Piața Mărăști sau saxofonistul profesionist de pe Eroilor. Nu am poze pe desktop cu plaje exotice sau metropole, ci alternez panoramele Clujului.

Îmi trec prin minte zeci de citate despre semnificația zâmbetului însă un singur lucru e cert, în Cluj vei găsi mereu motive de bucurie. Nu voi face o cercetare a pieței, o grafică a prețurilor la fațete dentare, lucrări stomatologice sau aparate ortodontice. Voi încerca însă să evidențiez că un zâmbet nu costă nimic dar are un impact atât de puternic.

Dacă te afli Dumincă după amiază în mașină, în dreapta șoferului și le faci cu mâna copiilor sau dansezi în timp ce îți aștepți rândul la casa de marcat, plângi în Parcul Central citind mesajele de solidaritate făcute de elevi ce ne îndeamnă să rupem barierele dintre oameni, sau pur și simplu zâmbești în troleu, iar oamenii nu se uită ciudat, atunci știi că esti acasă, chiar dacă nu te-ai născut aici.

ziua constientizarii autismului

Mă urc pe acoperișurile clădirilor înalte să vânez apusuri și știu cele mai bune shaormerii din oraș. Zâmbesc și când trec pe lângă șantiere în lucru, asta înseamnă că se schimbă Clujul. Și se schimbă în bine, evoluează și mă surprinde mereu.

Calin Soplontai - apus

Pe tine ce te face să zâmbești?

Loredana Giță, redactor Cluj.com
foto: Andrei Păcurar, Calin Soplontai