Castelul de la Bontida

de | | 2 Minute

Castelul Banffy

Herghelia de la Jucu, Castelul de la Bontida si Cetatea de la Dabaca

I. Tipul Traseului:
Acest traseu este recomandat pentru orice categorie de varsta.
Starea drumului este buna.
Cai de acces in zona:
1.De la Cluj-Napoca-Jucu (inspre Gherla) -23 de km, Cluj-Napoca-Bontida- circa 30 km, respectiv Cluj-Napoca-Dabaca- 40 km;
2.Din Gherla la Bontida- 19 km, Gherla-Jucu- 28 km, respectiv Gherla-Dabaca- 25 km;

Durata traseului: o zi;

II. Activitati de agrement: echitatie, drumetie;
Restaurante : Jucu, Han km 17 si cafenea la castel la Bontida;

III. Descrierea traseului:

Acest traseu este potrivit pentru o zi de weekend impreuna cu familia si este recomandat iubitorilor de cai si admiratorilor de cetati si castele. La Jucu, se poate admira biserica ortodoxa din Jucu de Jos, supranumita Albastru de Jucu datorita picturii interioare.
Iar de la serele situate tot aici se pot achizitiona arbusti, flori si plante ornamentale pentru gradina. Pasionatii dar si amatorii de echitatie pot sa petreaca momente deosebite la herghelia de aici, unde sunt inclusiv instructori pentru copii.

Herghelia Jucu

In castelul de la Bontida, supranumit „micul Versailles al Transilvaniei”, turistul poate savura in liniste o dupa-amiaza la cafeneaua din curtea acestuia, admirand frumusetea cladirilor de care insusi printul mostenitor al Marii Britanii, Charles s-a indragostit, el finantand lucrarile de restaurare.

In drum spre Dabaca, la Luna de Jos, la 2 km de soseaua europeana calatorul poate fotografia foisorul de vanatoare al Castelului Teleky, iar de pe zidurile Cetatii Dabaca poate vedea cu ochii mintii vremurile cu cavaleri de acum o mie de ani.

Oferit de Transilvania All Inclusive