Nou traseu turistic în județul Cluj: are 12 km și 6 puncte de belvedere

de | | 2 Minute

Nou traseu turistic în județul Cluj: are 12 km și 6 puncte de belvedere

Toamna aceasta drumeții se pot bucura de peisajele minunate ale Apusenilor pe un nou traseu turistic care va fi inaugurat pe 28 octombrie la ora 10:00. Noul traseu Rusești-Dâlboacă-Colții Șoimului-Rusești se întinde pe o distanță de aproximativ 12,5 kilometri și are o diferență de nivel cumulată de aproximativ 700 de metri. Este marcat cu puncte roșii și este clasificat drept un traseu ușor, fiind perfect pentru toți iubitorii de munte, drumeții, alergare montană, fotografii de toamnă sau plimbări cu familia și prietenii, a transmis Echipa Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspero Cluj.

Traseul oferă oportunitatea unică de a admira frumusețea Apusenilor și a defileului Someșului Cald din șase puncte de belvedere situate pe creasta de deasupra, iar peisajele încântătoare și culorile fascinante de toamnă ne ademenesc să pornim în drumeții memorabile în inima Clujului.

Nou traseu turistic în județul Cluj are 12 km și 6 puncte de belvedere (2) În ziua inaugurării traseului, Salvamontiștii din Cluj vor ghida și însoți drumeții pe tot circuitul. Acest lucru va asigura siguranța și confortul participanților pe întregul traseu. Iar pentru o bună desfășurare a zilei, echipa salvamontiștilor îi roagă pe cei ce vor fi prezenți să anunțe în avans participarea la eveniment printr-un comentariu la postarea de pe Facebook care anunță evenimentul sau printr-un mesaj direct pe pagina lor.  

„Contrar uzanțelor, de data aceasta va exista un tur ghidat, asigurat de salvamontiștii clujeni, pe tot circuitul. De aceea, vă rugăm pe toți ce veți veni la inaugurarea și parcurgerea unuia dintre cele mai spectaculoase trasee din județ – de departe, spunem noi – să ne anunțați in mesageria paginii ori în comentarii la postare. Un motiv în plus ar fi că putem aborda parcurgerea circuitului din două puncte – unul de jos, de la defileul Someșului Cald, din Rusești, iar celălalt de sus, de Dealul Mare, de la Colții Șoimului, din zona punctelor de belvedere din creastă.”

Nou traseu turistic în județul Cluj are 12 km și 6 puncte de belvedere (3)Echipa Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspero Cluj a mai scris că joi, 26 octombrie, vor reveni cu toate detaliile necesare pentru a vă pregăti pentru această aventură, inclusiv echipamentul necesar, planul de parcurgere, împărțirea în două grupe (dacă este necesar) și informații despre locurile unde să vă lăsați mașinile.


Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! Alte trasee și destinații de vizitat în județul Cluj găsiți în categoria „De Facut, De Vazut, De spus mai departe…”