O memorie eternă: Casa de Cultură a Studenților, numită după Dumitru Fărcaș

de | | < 1 Minute

Casa de Cultură a Studenților va fi numită după celebrul taragotist Dumitru Fărcaș

Anul acesta, folclorul românesc a suferit o pierdere. Dumitru Fărcaș, maestrul taragotist român, a murit la vârsta de 80 de ani. El s-a remarcat prin cei peste 50 de ani de activitate, prin care a promovat cultura și valorile românești prin muzica populară pe care a transmis-o mai departe către noile generații.

Așadar, pentru munca pe care a depus-o și contribuția uriașă adusă folclorului românesc, Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca va purta numele lui Dumitru Fărcaș. Acest lucru a fost propus de Primăria Cluj Napoca și reprezintă un omagiu adus îndrăgitului taragotist maramureșean de către comunitatea clujeană, având în vedere și faptul că maestrul a profesat o perioadă semnificativă de timp și la noi în oraș.

Dumitru Fărcaș Casa de Cultură a Studenților

Dumitru Fărcaș este cunoscut ca unul dintre cei mai mari folcloriști din România. S-a remarcat prin interpretarea de cântece populare la taragot, dovedind un talent inegalabil. Este, de asemenea, cunoscut pentru prestigiul pe care l-a adus Ansamblului Folcloric Mărțișorul.

Proiectul de numire a Casei de Cultură după el va fi trimis spre aprobarea Consiliului Local miercuri, 19 decembrie.

Sursă informații și foto: Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca