Cărți în dar pentru clujeni: FICT 2016

de | | 2 Minute

Cărți în dar pentru clujeni: FICT 2016

Sunt frumoase campaniile de încurajare a lecturii în Cluj – sunt inedite, amuzante, prietenoase. De altfel, vedem tot mai mulți oameni pe stradă, prin mijloacele de transport în comun sau pe o bancă în parc, cu o carte în mână. Nu știm în ce măsură se reflectă acest lucru și în vânzările din librăriile clujene sau în frecvența împrumuturilor de la bibliotecă. Dar sunt semne bune.

Clujenii au primit zilele acestea încă un impuls de a citi din partea organizatorilor Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Cei care au trecut prin centrul orașului zilele trecute au primit o mică broșură însoțită de o carte. Noi am primit volumul „Bravul nostru Micșa!”, de Radu Țuculescu (Ed. Eikon).

Cărți în dar pentru clujeni

Frumos mod de a promova un festival de carte!

FICT 2016 va avea loc în perioada 4 – 9 octombrie 2016, în Piața Unirii din Cluj. În deschiderea festivalului, are loc Marșul Lecturii!

*** *** ***

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) este un eveniment de anvergură internaţională care susţine cultura scrisă română şi universală. Centrul Clujului găzduiește, în fiecare an, cele mai importante edituri din ţară şi de peste hotare.
În Piața Unirii au loc numeroase lansări de carte, recitaluri de poezie şi lecturi publice; întâlniri cu scriitori români şi străini; dezbateri, conferinţe, colocvii, concerte și spectacole.
Misiunea FICT este aceea de a oferi, timp de șase zile, o călătorie extraordinară în lumea cărților, printr-o manifestare culturală amplă pe măsura Clujului academic, cultural și spiritual.