Invitație la lectură: despre relativitate și experiențe | Cartea Architect of My Own Rise
Cartea Architect of My Own Rise de Nicholas Sögard este o lectură care te va face să îți pui multe semne de întrebare.
În orice carte există o viață și orice viață este sursa de inspirație în scrierea unei cărți. Pornind la drum cu acest gând, tânărul scriitor Nicholas Sogard și-a scris povestea propriei vieți, a experiențelor personale și a gândurilor sale. Din acest demers ambițios a rezultat o mărturie sinceră despre existență, văzută în mii de perspective, ca un joc al mărgelelor de sticlă sau a lucirilor dintr-un muzeul al oglinzilor.
Cum a început totul?
Fiind o fire introvertită, Nicholas mărturisește că scrisul i-a fost mereu mai apropiat ca stil de comunicare. A avut intenții și în trecut, dar nu venise momentul potrivit atunci. A tot adunat gânduri și emoții, a așteptat, a scris iar în final totul a culminat cu o carte.
Procesul de scriere
Un autor vede în orice moment, în orice întâmplare, om sau cuvânt un pretext artistic, o invitație la a țese povești, de a așterne vieți pe hârtie. Nicholas mărturisește că inspirația, pretextul a venit de la metoda de lucru a celebrului Einstein. Curiozitatea de a descoperi regulile după care funcționează lucrurile, relativismul realității și dorința de a găsi o ,,ecuație generală care să explice totul” au fost repere care l-au ghidat pe autor în scrierea cărții ,,Architect of my own rise ”.
Despre carte
O combinație între biografie și literatura motivațională, ,,Architect of my own rise” este o lectură fascinantă și provocatoare, deopotrivă. Fascinează prin faptul că prezintă concentrat esența unor frământări, a gândurilor care străbat mintea umană, și este provocatoare pentru că invită imediat la o profundă reflecție asupra anumitor întâmplări și situații.
Despre autor
Deși nu-i place să se identifice cu această postură pentru că ,,pune multă presiune” acest cuvânt, Nicholas este un tânăr povestitor căruia îi place muzica rock. Această postură îl definește. Mai spune că este o fire analitică, care încearcă să găsească o explicație la orice lucru sau întâmplare. Afirmă că a publicat sub pseudonim pentru că acesta îi oferă posibilitatea să aducă puritatea gândurilor la suprafață, cea pe care cititorii o vor putea atinge și de care se vor putea bucura. Acesta este rolul unei cărți – de a-l iniția pe cititor într-un antrenant proces analitic, de a-i trezi diverse reacții și emoții.
O invitație la lectură
Ca orice proces creativ, scrierea unei cărți este o chestiune care-i provoacă autorului multe frământări. Receptarea mesajului, dar mai ales sinceritatea recenziei reprezintă chintesența procesului de scriere. Un autor trăiește pentru cititor. În asentiment cu această cutumă, Nicholas ne îndeamnă să citim, pe riffuri de rock, și să recenzăm cărțile.
Lectură plăcută!
Se poate vedea aici:
? Amazon