Nu totul se „repară” prin înlocuire: ce faci când ți se strică telefonul? | #ClujulRepară

de | | 3 Minute

Nu totul se „repară” prin înlocuire

Nu totul se repară prin înlocuire, nu prin înlocuire totală, cel puțin. Citisem în urmă cu vreo doi ani romanul scris de Victor Miron, intitulat întocmai așa: „Se repară prin înlocuire”. Era despre mașini și relații, despre cum ambele au nevoie de combustibil, energie, întreținere și îngrijire pentru a funcționa. Atât mașinile, cât și relațiile. Valabil și în cazul telefoanelor, tabletelor și al altor tehnologii-minune care ne ușurează viața.

Trăind într-o societate de consum și nefiind în măsură să ne lăudăm cu strategia sustenabilă a celor trei „R” (Reduce, Reuse, Recycle), am putea munci puțin la un alt R: a repara. O artă, ai crede, aproape pierdută în rândul generațiilor actuale, dar pe care părinții noștri o apreciau ca atare. Aici apare în peisaj HiQ Service, un fel de „doctori” ai telefoanelor – cum îi numisem anul trecut pe cei care, în Cluj-Napoca cel puțin, au transformat ideea de reparații telefoane sau tablete în ceva ce denotă profesionalism și transparență.

Service-ul din Iulius Mall își dublează suprafața + o facilitate inedită pentru clienți

Pe o piață privită cu suspiciune, cu „afaceri” dubioase, lipsite de transparență, pe mâna cărora ți-era teamă să-ți lași obiectele personale (iar la ora actuală, telefoanele au devenit cât se poate de personale), HiQ Service a reușit să schimbe macazul și să iasă în evidență prin câteva lucruri clare: eficiență, calitate, profesionalism și confidențialitate.

Ajung cu ușurință la ei: de la Centrul de Informare Clienți din Iulius Mall, cobor scara rulantă spre parcare. HiQ Service se află chiar acolo. Iar în perioada următoare, aflăm că urmează să-și mărească spațiul dedicat service-ului de aici. Care vor fi noutățile și modificările aduse? Iată:

    • Zona dedicată primirii clienților va fi mai mare;
    • Se va implementa conceptul de fast service;
    • În spate, va fi îmbunătățit, ca un „mic laborator”, spațiul dedicat reparațiilor: pentru plăci de bază, recuperare date, telefoane care nu se mai deschid, etc.;
    • Se va diversifica și va crește oferta de accesorii ce pot fi achiziționate;
    • În mod inedit: clienții vor putea urmări în timp real, pe un ecran aflat în zona de așteptare, activitățile, procedura și modul în care li se repară aparatele în service.

HiQ Service oferă deja în mod constant servicii atât marilor companii clujene, cât și tuturor persoanelor fizice care li se adresează cu diverse probleme.

Garanție: UN AN

Până prin 2015, dacă îți duceai telefonul sau vreun aparat mobil în service, primeai garanție cam 3 luni pentru serviciile primite. HiQ Service sunt cei care au schimbat acest lucru pe piața clujeană, dovedind că se poate și altfel, se pot oferi servicii transparente, cu un raport corect de calitate-preț, cu o politică orientată spre om și spre rezolvarea concretă a problemelor. Garanția primită pentru serviciile primite este de 1 an de zile.

Cu cea mai bună cifră de afaceri anul trecut în domeniu, în Cluj-Napoca, HiQ Service, pe lângă dezvoltarea spațiului deja existent în Iulius Mall, le pregătește clujenilor încă o surpriză. Încă nu o divulgăm, însă atât: vor fi mai la îndemână, mai prezenți în comunitate.

Căci totuși… se repară! 🙂

Cum viețile noastre, fie că vorbim de activități profesionale, de relații interumane sau hobby-uri și pasiuni, depind de aceste mici și inteligente dispozitive mobile, avem o oarecare anxietate – uneori justificată – când vine vorba de eventuale stricăciuni în ceea ce le privește.

Sunt oameni, așa ca mine, cu un nivel foarte scăzut al toleranței la frustrare când vine vorba de vreo tehnologie care nu funcționează. Dar telefoanele se blochează, ecranele se sparg, sistemul nu mai merge, contactele se rătăcesc. În astfel de momente, e bine să ne reamintim: există soluții, aparatele mobile pot fi și ele reparate.