Cadouri de Crăciun: o listă cu idei & recomandări speciale (prietenii să nu citească!)

de | | 5 Minute

Idei și recomandări de cadouri de Crăciun (o listă în lucru)

Mi-am amintit cât de copleșitor de frumoasă și palpitantă este căutarea unor cadouri de Crăciun potrivite pentru cei dragi. O căutare făcută, însă, cu intenție și atenție. Când le faci loc umanilor din viața ta la tine-n suflet și toate reclamele sponsorizate ce te asaltează prin online încep să capete o direcție și un sens (trăiască retargeting-ul). Când șosetele acelea cu design de „vulpică” nu mai sunt încă un ad enervant, ci o conexiune imediată cu un om pe care, poate, nu l-ai văzut de-o vreme.

Am descoperit prea mulți producători locali în ultima perioadă, prea multe proiecte inedite, prea mulți ilustratori talentați, prea multe site-uri „drăguțe” și afaceri românești pentru a le păstra într-un Excel doar de mine știut. Și cum, pe măsură ce se apropie Crăciunul, dau târcoale tot mai des prin ograda lor, m-am gândit că aș putea să fac o listă. Îmi plac listele. Le-am invitat și pe colegele mele, Izabela și Alexandra, să contribuie. Așa că nu vom publica mai multe articole, ci vom reveni zilnic aici cu actualizări, iar cele mai recente idei de cadouri de Crăciun și recomandări le afișăm la început – nu la final. Să fie cu folos și cu bucurie! 🙂


my romanian store

Dacă ai oameni dragi care iubesc arta românească autentică, aruncă o privire pe la my romanian store. Vei găsi aici obiecte din ceramică (Baia Mare, Horezu, Cucuteni, Corund), ii țesute manual, covoare, fețe de masă, carpete, măști tradiționale, macrame, felicitări, precum și îmbrăcăminte și accesorii moderne. Toate produsele sunt realizate de meșteri români consacrați, precum și de tineri designeri români care pun arta tradițională într-o nouă perspectivă modernă (vezi rubrica „Accente urbane” și nu numai).

my romanian store cadouri de craciun 1

my romanian store cadouri de craciun 1

my romanian store cadouri de craciun 1

Învie Tradiția

Ne bucurăm că există astfel de inițiative, precum „Învie Tradiția” care își propun ca pe lângă nostalgie, să treacă și la acțiune. Produsele tradiționale românești din casele românilor de altădată ajung astfel în casele celor de acum, meșteșugarii locali reușind să păstreze tradițiile și să le transmită mai departe. Găsim în magazinul „Învie Tradiția” obiecte tradiționale din ceramică și lut, produse din lemn sau din piele, mobilier și decorațiuni, port tradițional, dar și produse moderne (tricouri, bluze), în care lumea satului, a basmelor populare și miturilor românești este reinterpretată și adusă mai aproape de noi.

invie traditia cadouri de craciun invie traditia cadouri de craciun 2

invie traditia cadouri de craciun 3

Christmas Designs by Nyko

Coronițele de Crăciun au puterea de a aduce spiritul festiv în casele tuturor. Sunt un cadou perfect pentru o persoană dragă sau, de ce nu, o piesă statement pentru propria locuință! Atunci când acestea sunt lucrate de mânuțele talentate ale Nicoletei Apostu, putem fi siguri că ne vom bucura de un accesoriu handmade unicat, personalizat în funcție de propriile dorințe și gusturi. Creațiile sale, realizate din pasiune, sunt expuse într-un album generos, pe pagina ei de Facebook, acolo unde poate fi și contactată.

Cadouri de Crăciun - Coronițe

Cadouri de Crăciun_Coronițe 2

 

Croșetuța

Căciuli, mănuși și bentițe frumos colorate, dar și coliere, plăntuțe, sacoșe și poncho-uri ce amintesc de viețuitoarele din pădure, toate sunt cu migală croșetate și gata să ne ofere o iarnă pufoasă și călduroasă. Pe Croșetuța o putem găsi pe Facebook Croșetuța sau pe Breslo.ro/CrosetutaCJ.

Crosetuta Cadouri de Craciun

Crosetuta Cadouri de Craciun

Crosetuta Cadouri de Craciun

Codria

Așa cum sugerează și denumirea proiectului, Codria este o poveste a lemnului. Ne este oferită sub formă de coliere, cercei, butoni, broșe, insigne, magneți, semne de carte, figurine și kit-uri de creație, dar și ornamente și globuri personalizate din lemn, ce pot deveni toate excelente cadouri de Crăciun. Codria e de găsit pe Facebook CODRIA sau pe codria.ro.

Codria - Cadouri de Craciun

Codria - Cadouri de Craciun

Codria - Cadouri de Craciun

Mica Cera

Din lut și din culoare, iau naștere căni, farfurii, boluri și pahare de-o frumusețe aparte. Nu lipsesc nici decorațiunile de Crăciun sau bijuteriile din portofoliul Mica Cera. Dacă aveți în viața voastră oameni care știu să prețuiască astfel de obiecte, pentru fragilitatea, eleganța și calitatea lor, aruncați o privire pe Facebook Mica Cera sau direct pe site-ul micacera.ro.

Mica Cera cadouri

Mica Cera

Lampadaria Design

O parte din echipa Cluj.com deține deja pernuțe realizate de Lampadaria. Ne-au cucerit simplitatea și eleganța design-ului, dar și cuvintele bine alese. Noi avem Creativitate, Liniște și Bucurie. Pentru că în orice moment al zilei ne prinde bine câte-un astfel de memento. Însă nu despre pernuțele noastre voiam să vă spunem. Veți găsi și tablouri, lămpi, traverse pentru masă, huse pentru cărți, săculeți pentru vin, săculeți de călătorie, huse pentru laptop, jucării sau măști textile – toate concepute și lucrate manual în atelierul Lampadaria Design din Cluj-Napoca.

Lampadaria Design

Lampadaria Design

Teaz.ro

Credem că o fi un soi de paradis al iubitorilor de ceaiuri. Întâi fost o ceainărie, acum Teaz.ro este un spațiu în care găsești de toate: de la felurite sortimente de ceaiuri și tizane, până la toate accesoriile la care te-ai putea gândi – căni, ceainice, cupe și cești chinezești, tăvi speciale pentru ritualul ceaiului, filtre și infuzoare, accesorii pentru matcha și maté, condimente și gift packs (în caz că nu știi de unde să începi). De urmărit și pe Facebook Teaz TeaShop.