Burger House, casa cu burgeri și oameni faini
„Ce poate fi mai interesant într-un oraș care iubește arta, istoria și mai ales provocările?! Însăși arta gastronomică își găsește adepți. Gusturile surprinzătoare și combinațiile îndrăznețe experimentate în localuri din mari orașe ale lumi, nu au fost ținute doar ca experiențe personale, ci au fost redate și pofticioșilor din Cluj.”
Pe o străduță, bătătorită de sute de pași în fiecare zi, din centrul vechi al Clujului, toamna nu se lasă dusă. În fereastra de la Burger House, găsesc leac la ploaia măruntă și rece, un burger proaspăt livrat pe un „piedestal” din lemn. Un obiect necesar, dar cât de natural conceput! Și asta îmi place foarte mult la local, că nu se îndepărtează de ceea ce apreciem atât de mult, de natură, de esențial, de ceea ce contează de fapt.
Prin geam văd cum ploaia continuă să cadă și lumea continuă să treacă. Eu stau adăpostită și mă uit ca la un spectacol la cei în mișcare, dincolo de sticlă. Mă întreb ce aromă esențială să aibă burgerul meu. Nu poate fi doar una, esențială. E un culum de arome, de întrepătrunderi, de culturi culinare. Așa cum povestise într-un interviu ambițiosul antreprenor care a conceput Burger House că ceea ce i-a plăcut, degustând burgerii, în călătoriile sale de pe toate continentele pământului, a transpus în realitate cât a putut de bine la Cluj.
O călătorie culinară în jurul lumii are punctul final pe mica străduță, din centrul vechi al Clujului, strada Matei Corvin, numărul 2. Ce poate fi mai interesant într-un oraș care iubește arta, istoria și mai ales provocările?! Însăși arta gastronomică își găsește adepți. Gusturile surprinzătoare și combinațiile îndrăznețe de ierburi aromate, experimentate în localuri din mari orașe ale lumi, nu au fost ținute doar ca experiențe personale, ci ne-au fost redate nouă, pofticioșilor din Cluj.
Mă simt bine, ghiftuită și mulțumită că există oameni care au idei faine și le pun în practică. Visul unor oameni hrănesc visul altor oameni.
Pot acum să mă strecor liniștită prin ploaie.