7 preparate din bucătăria indiană pe care să le testezi la Cluj | #Gandhi

de | | 3 Minute

7 preparate din bucătăria indiană pe care să le testezi la Cluj | #Gandhi

Pe cât e Clujul de multicultural, pe atât de puțin se reflectă acest lucru în „scenele” sale culinare. Avem puțini reprezentanți ai unor bucătării internaționale cu un specific culinar și cultural clar. Degetele de la o mână sunt prea multe: doar câte unul-două-trei restaurante cu specific indian, thailandez, libanez, japonez, spaniol, mexican sau chinezesc. Densitatea restaurantelor exotice e scăzută, așadar, dar acestea compensează din plin cu arome intense ce-ți cam îmbată simțurile.

În Palatul Baboș, pe str. Regele Ferdinand, clujenii pot (re)descoperi India cu tot ce are ea mai bun. Gandhi este unul dintre acele restaurante clujene care își ademenește clientela cu arome, gusturi, mirodenii fel și chip, la care îți promiți de fiecare dată că vei reveni, vei testa și vei explora meniul cu îndrăzneală.

Gurmanzii și-au ales deja preferatele, însă cei care abia au fost inițiați în bucătăria indiană vor trăi clipe de indecizie: ce-o fi mai bun, ce să comand? Ne place să mergem la Gandhi nu doar ca moment de răsfăț (deși la ultima cină luată acolo sărbătoream ceva), ci ca ocazie cotidiană de-a ieși din rutină – iar Meniul Zilei este excelent în acest sens. Din încântarea papilelor noastre gustative, împărtășim mai departe. Așadar, dacă ajungi la Gandhi, poți să încerci cu încredere:

#1 Supa de linte » a fost prima noastră întâlnire oficială cu mâncarea indiană, chiar aici, la Gandhi și… pff. Când un preparat atât de simplu în esență este atât de complex ca aromă și gust, ceva magic sigur se întâmplă în bucătărie!

#2 Vegetable Korai » există o serie de opțiuni vegetariene; din zona de preparate curry tradiționale (în sos), noi am ales Korai, un preparat foarte condimentat, cu ceapă, ardei verde și roșii, iar în loc de carne, am optat pentru legume. Cei care preferă însă carnea, pot opta pentru pui, miel sau creveți.

#3 Naan cu brânză sau cu usturoi sau Popodum cu 4 sosuri » pâinea indiană este în sine un preparat culinar deosebit și complimentează restul mâncării. Nu este de omis!

#4 Lassi » este o băutură tradițională, specific indiană, pe bază de iaurt și fructe, delicioasă și fresh. Noi alegem mereu Lassi de banane sau de trandafir, însă ne vom aventura și înspre restul.

#5 Desigur, nu putem ignora desertul » Saffron Satisfaction (ciocolată albă, șofran, curmale, frișcă, brânză dulce).

#6 Pui Tikka Massala » pui în sos cremă de alune și condimente tandoori

#7 Legume Byriani » orez călit cu legume și ou, servit cu sos curry de legume. Un deliciu!

Mâncarea este în sine o aventură, iar astfel de locuri în care aromele își dau întâlnire și te transportă pe meleaguri exotice și îndepărtate sunt prețioase.

#Util » Date de contact Gandhi Cluj

Adresa: Str. Regele Ferdinand, nr. 38 (Palatul Baboș)
Telefon: +40 364 110 877
Email: [email protected]
Website
Facebook

Orar:
Luni-Vineri: 11:00 – 23:00
Sâmbătă-Duminică: 13:00 – 23:00
Meniul de prânz: Luni-Vineri: 11:00 – 15:00.