Bricks (M)eating Point Cluj – restaurantul de pe Malul Someșului

de | | 3 Minute

Bricks (M)eating Point Cluj – restaurantul de pe Malul Someșului

Locurile ne spun povești. Cu atât mai mult cele care au o vechime considerabilă. Așa, ca restaurantul Bricks, de pe strada Horea. Cum ar fi dacă fiecare clădire ar putea vorbi, dacă ne-ar putea transmite tot ceea ce s-a petrecut în prezența ei de când există? Ce sursă complexă de cunoaștere ar fi! Însă, dacă nu putem afla tot felu de picanterii, ne mulțumim cu puțin și, ne străduim să îi ducem mai departe povestea, în stilul propriu.

Restaurant Bricks, o poveste contemporană într-un context istoric

V-am mai prezentat restaurantul de pe malul Someșului. Atmosfera boemă creată de susurul vesel al Someșului, de calmul cristalin al apei care își unduiește zumzetul mlădios pe lângă clădirea în stil Secesion a Palatului Elian te transpune într-o epocă în care grijile și preocupările erau altele.

bricks

Aromat de gustările speciale pe care le pregătesc bucătarii cu mare pricepere și pasiune, locul se animă de bucurie în jurul preparatelor delicioase. Cu o experiență vastă în ceea ce înseamnă bucătărie internațională, la Bricks se impune în mod cert respectarea tradiției. Astfel, meniul este compus din preparate menite să satisfacă multe pofte.

bricks

Singura terasă suspendată deasupra Someșului din Cluj-Napoca

Cu un aer delicat, somptuoasa clădire a palatului Elian este completată de o terasă unică în Cluj. Situată chiar în inima Clujului, terasa restaurantului Bricks este un loc care impresionează prin liniștea și starea de bine pe care o emană. Nu de puține ori terasa este acompaniată de razele prietenoase ale soarelui și de adierile vântului, reconstruind astfel un peisaj venețian.

bricks

Câte ceva despre bijuteria arhitecturală de pe strada Horea nr.2

Cum ar fi ca un cadru istoric să se reflecte în atmosfera unui loc? Ei bine, la Bricks poveștile continuă să fie spuse. Desigur, într-un stil aparte. Vechi de aproape 130 de ani, palatul Elian reprezintă o adevărată bijuterie arhitecturală. Construit în stil Seccesion, palatul reflectă o lume apusă a Clujului. Detaliile arhitecturale conturează armonios aspectul clădirii, oferindu-i un aer medieval. Se mai știe despre palat că a fost capriciul unui negustor de vinuri înstărit.

elian

Seri speciale dedicate muzicii live

Nu ar fi fost potrivit ca un astfel de cadru să nu fie completat de frumusețea muzicii live. De aceea, Bricks Wine & Jazz Lounge este un concept special prin care sunt asociate două mari pasiuni: vinurile autohtone și muzica live: pian, jazz instrumental sau vocal.

jazz wine

În completarea acestei atmosfere vine, desigur, decorul locului. Nuanțele sunt compuse din elemente originale și culori prietenoase.

Revenim cu drag în locurile în care ceva deosebit ne atrage. Restaurantul de pe malul Someșului, aflat într-o clădire emblemă pentru o perioadă apusă ne invită la o expediție culinară și istorică.

Contact:

Adresă: str. Horea nr. 2, Cluj-Napoca
Telefon: 0364 730 615
Program zilnic: 11:00 – 00:00
E-mail: [email protected]
WebSite
Facebook