Biserica Reformată din Căpușu Mare

de | | < 1 Minute

Biserica Reformată din Căpușu Mare

În comuna Căpușu Mare regăsim o componență confesională bogată: 1923 ortodocși, 1091 reformați, 17 romano-catolici, 22 penticostali, 136 baptiști, 30 martori ai lui Iehova, 25 alte confesiuni. Locuitorii de religie reformată au la dispoziție trei biserici reformate, printre care se numără și Biserica Reformată din Căpușu Mare.

Biserica Reformată din Căpușu Mare a fost ridicată în secolele XIII-XIV, pentru ca în secolele XVII-XVIII construcției să i se adauge turnul bisericii. Ferestrele sudice și portalul vestic, cu decorațiuni florale, și-au păstrat stilul original romanic.

Există două porți frumoase, din lemn sculptat cu diferite motive, funcționale și azi. Întregul ansamblu nu numai că are menirea de a adăposti rugăciunile reformaților din Căpușu Mare, dar prin unicitatea sa a devenit un punct de atracție pentru cei aflați în vizită, în zonă.

Biserica Reformată din Căpușu Mare reprezintă un obiectiv turistic inclus in proiectul Clujul Văzut Altfel.Multumim voluntarilor noștri Gigi Țepuș, Daniela Stănoiu și Mureșan Laura pentru culegerea informațiilor, realizarea fotografiilor și redactarea textelor.