Descoperă Clujul #altfel cu o bicicletă electrică | RentE Cluj

de | | 4 Minute

Descoperă Clujul #altfel cu o bicicletă electrică | RentE Cluj

Ai încercat vreodată experiența unei aventuri pe două roți cu o bicicletă electrică? Cei de la RentE Cluj ne pun la dispoziție serviciul de închiriere e-bikes și ne invită să descoperim atât orașul, cât și împrejurimile lui într-o manieră #altfel, distractivă și prietenoasă cu mediul!

Ce este e-biking și ce beneficii aduce?

Un e-bike sau o bicicletă electrică este un aliat de seamă, fie că ne referim la periplul zilnic între casă și serviciu, fie că vorbim despre traseele cu priveliști minunate pe care ni le oferă împrejurimile Clujului.

Echipa RentE Cluj ne-a împărtășit câteva dintre cele mai importante beneficii ale acestui tip de vehicul:

#1. Mișcarea este mai ușoară!

Clujul este un oraș cu o mulțime de străzi în urcuș, iar dacă ai încercat măcar o dată să străbați Turzii cu bicicleta, probabil că înțelegi cât efort poate implica o simplă plimbare prin oraș. De asemenea, traseele pe care le preferă împătimiții de cicloturism necesită, de cele mai multe ori, o condiție fizică excelentă și antrenamente intense. Cei de la RentE ne-au încurajat: Și un amator poate duce la capăt un astfel de itinerar cu ajutorul unui e-bike!

bicicleta electrica

În cazul unei biciclete electrice, motorul preia din efortul pe care noi îl depunem. Un astfel de vehicul este dotat cu 5 nivele de asistare, pe care le setezi în funcție de gradul de suport de care ai nevoie. Traseul de acasă la serviciu este parcurs mult mai rapid, iar lipsa de experiență și antrenament nu te va mai determina să spui “Nu” aventurilor pe două roți!

#2. Aventura ne aduce împreună!

Când ai pornit ultima dată într-o aventură cu prietenii tăi? Ce-ar fi să închiriați cu toții biciclete electrice și să vă bucurați împreună de o experiență #altfel? Puteți admira cele mai frumoase priveliști pe care atât Clujul, cât și împrejurimile lui le au de oferit și puteți crea povești demne de spus mai departe.

Cei de la RentE ne asigură că nu este nevoie să facem compromisuri atunci când vine vorba de complexitatea traseului. O bicicletă electrică are, în medie, o autonomie de până la 70 de km. Desigur, durata bateriei depinde de o mulțime de factori precum viteza, treapta de asistență folosită, dar și greutatea biciclistului.

#3. Tranzitezi orașul rapid și eco-friendly!

Cotidianul ne-a îndemnat, de-a lungul timpului, să recurgem tot mai des la folosirea mașinii, dar, într-un oraș  atât de dezvoltat precum este Clujul, acest mijloc de transport nu face uneori decât să ne încetinească. În acest context, mijloacele de transport alternative au devenit tot mai populare.

RentE te provoacă să redescoperi orașul pe două roți! Poți închiria o bicicletă electrică nu doar pentru a experimenta trasee turistice, ci și pentru a reduce timpul pe care îl petreci, în mod normal, în trafic. Este un mijloc de transport rapid și, desigur, prietenos cu mediul înconjurător!

bicicleta electrica

Aventurile marca RentE

RentE ne invită să descoperim Clujul dintr-o perspectivă unică, prin intermediul traseelor concepute și ghidate chiar de către echipa lor. Distracția și peisajele minunate sunt garantate, iar bicicletele electrice ne ajută să explorăm orașul și împrejurimile într-o manieră inedită!

Momentan, în contextul situației actuale, aceste tururi nu se mai organizează. Cu toate acestea, dacă dorești să te bucuri de natură pe cont propriu sau în grupuri limitate, echipa RentE îți poate recomanda itinerarii cu priveliști spectaculoase.

Traseele ghidate rămân, cu toate acestea, varianta noastră preferată! O astfel de experiență este greu de explicat în cuvinte. Putem spune doar atât: prieteni noi, atmosferă minunată și peisaje fermecătoare. Toate au fost surprinse în câteva cadre, în timpul uneia dintre aventurile marca RentE: 

Noi așteptăm cu nerăbdare următorul tur. Tu?

Cum poți închiria o bicicletă electrică?

Bicicletele electrice pot fi închiriate atât de pe site-ul RentE Cluj, cât și din aplicația pe care tocmai au lansat-o. Aplicația este disponibilă atât în variantă iOS, cât și Android.

Tot ce trebuie să faci este să îți alegi modelul de bicicletă electrică preferat, să selectezi data și intervalul de timp dorit pentru închiriere, apoi îți poți crea un profil de user sau poți doar să introduci datele de contact. 🙂

RentE Cluj, o poveste despre pasiune

Povestea RentE Cluj a început în momentul în care doi prieteni au hotărât să-și transforme dragostea pentru aventurile pe două roți într-un proiect ambițios, menit să aducă clujenii mai aproape de propriul oraș într-o manieră #altfel.

Mai presus de toate, putem spune că RentE este o poveste despre pasiune. Bicicletele sunt achiziționate de pe teritoriul țării și transformate în vehicule electrice chiar de către echipa lor. Tot ei sunt cei care gândesc trasee și organizează tururi ghidate.

Dacă ești dornic să încerci experiența unui e-bike, cei de RentE Cluj te așteaptă, împreună cu mascota lor simpatică, Rob-E, la sediul lor de pe Strada Traian Moșoiu, nr 16. Dacă ești curios să aflii mai multe despre activitatea lor, te invităm să-i urmărești pe contul lor Facebook și Instagram!

Ești pregătit de aventură?