Báthory IT & Print Days la Cluj. Model de colaborare între școală, părinți și companiile de IT & Print 

de | | 2 Minute

Báthory IT & Print Days la Cluj – ,,trebuie să aducem școala în prezent”

Astăzi a început Báthory IT & Print Days la Cluj – prima conferință de IT & Print dedicată liceenilor. În contrast cu sobrietatea interiorului, energia tinerilor din sala de la etajul al doilea al Liceului Teoretic Báthory István devine parcă și mai vie. ,,Trebuie să aducem școala în prezent” este deviza de la care a pornit acest ambițios eveniment adresat liceenilor și desfășurat în premieră în România, idee ce a răsunat cu fermitate și hotărâre la evenimentul de deschidere numit  „Hello, IT & Print Brands!”.

foto: Mihai Schwarz

Inovatoare prin conținut și abordare, conferința reprezintă una dintre inițiativele Asociației Părinților Báthory, inițiativă care și-a propus să răspundă unei provocări acute existente în societatea românească reprezentată de slaba racordare a învățământului preuniversitare la nevoile reale de pe piața muncii. În acest mod, Báthory IT & Print Days se dorește a fi un eveniment anual de referință în domeniul IT & Print, care să atragă cât mai mulți tineri pasionați de tehnologie și inovație, pe de o parte, și marile companii din domeniul IT & Print, pe de altă parte.

Cum ar trebui să arate învățământul în România? 

Cea mai importantă chestiune pe care o ridică acest eveniment de anvergură se referă la inadvertența între conținutul programelor de studii la nivelul învățământului preuniversitar și cererea reală de pe piața muncii. A doua chestiune pe care o avansează acest eveniment este cel al slabei conectări între viitorii potențiali angajați și companiile angajatoare. Școala ar trebui să devină rampa de lansare a tinerilor, nu de inhibare a spiritului lor creator. Asociația Părinților Báthory, prin această inițiativă, dorește să creeze o punte de legătură între liceeni și domeniul interactiv și dinamic al tehnologiei și să contribuie la educarea unei societăți prospere și smart.

Programul zilei de sâmbătă 29.09:

09:00 Înregistrare participanți
10:00-15:00 IT & Print workshops session
14:00-15:00 Pitching session: „Sway us with your idea!”
15:00-16:00 Prezentare: „Successfull stories”

Afis-Bathory-IT-Print-Days