Băile Cojocna

de | | 2 Minute

Băile Cojocna

I. Tipul traseului: Acest traseu este recomandat tuturor categoriilor de vârstă. Fie că vă doriți un sejur turistic balnear, sau doar să vă răcoriți într-o după amiază călduroasă, Băile Cojocna sunt alegerea ideală.

Căi de accesCluj-Napoca – Cojocna: 25 km;
Benzinărie: Cluj-Napoca;
Durata traseului: 1 zi, 1 weekend;

  1. Activități de agrement: tratament balnear, tenis de camp, fotbal pe teren artificial;

  1. Descrierea traseului:

Băile Cojocna reprezintă o stațiune balneo-climaterică situată la doar 25 km distanță de Cluj-Napoca, în comuna Cojocna.

Aflată lângă Pârâul Valea Sărată, stațiunea Băile Cojocna se află la o altitudine de 340 m și ocupă un spațiu care, încă din perioada ocupației romane, era destinat exploatărilor de sare. Pe locul acestora, s-au amenajat ulterior mai multe băi calde. Ocnele părăsite ale minelor de sare au fost atestate documentar încă din secolul al XII-lea, fiind folosite din perioada romanilor până în Evul Mediu. Deasupra acestor ocne părăsite, s-au format lacuri saline ale căror ape au dobândit proprietăți terapeutice.

În perioada contemporană, două dintre aceste lacuri, Lacul Toroc și Lacul Mare, au fost transformate în băi. Pe lângă rolul de agrement, lacurile sunt recomandate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale (artroze, poliartroze, spondiloze, tendinoze), endocrine și ginecologice. În urma investițiilor din fonduri europene, stațiunea a fost recent modernizată.

Băile Cojocna pune la dispoziția vizitatorilor, atât pe perioada sezonului, cât și pe perioada în care Băile sunt închise, un restaurant unde aceștia pot servi o masă delicioasă, se pot bucura de Meniul Zilei sau pot savura o cafea, un ceai sau alte băuturi alături de prieteni. Totodată, restaurantul Băilor Cojocna stă la dispoziția clienților și pentru organizarea de evenimente.

Pe lângă lacurile cu proprietăți terapeutice, stațiunea oferă și posibilitatea practicării de activități sportive, chiar și pe nocturnă. În incinta Băilor Cojocna există astfel două terenuri de tenis pe zgură și două terenuri artificiale de fotbal. 

Contact:

Telefon: 0264 234 003