Ateliere creative gratuite pentru liceenii clujeni – Luna creativă

de | | 2 Minute

Ateliere creative gratuite pentru liceenii clujeni – Luna Creativă

Create.Act.Enjoy ne-au obișnuit deja cu inițiative inedite iar de data aceasta au pregătit o întreagă lună creativă, special dedicată liceenilor clujeni:

Timp de o lună, Create.Act.Enjoy le propune liceenilor să se gândească la viitorul lor (#stămsauplecăm) și la felul în care se raportează față de migrarea din România în alte țări. Ediția Luna Creativă din acest an se va desfășura din 14 octombrie până în 14 noiembrie, la Urania Palace, pe strada Horea nr. 4. Proiectul, creat special pentru liceeni, are la această ediție tema migrației, cu accent pe situația copiilor ai căror părinți au plecat la muncă în străinătate.

Liceenii dar și publicul larg, sunt invitați să se implice în activitățiile interactive pregătite de asociația hiper creativă Create.Act.Enjoy. Scopul acestei inițiative, lăudabile zicem noi, este de a conștientiza importanța implicării elevilor în societate, încurajarea dezbaterilor și a dialogului social, și nu în ultimul rând, a libertății de exprimare. Cea mai creativă lună din an o să aprofundeze tema migrației prin intermediul mai multor stimuli: „spectacole, ateliere de teatru, film, scriere creativă, gândire critică, în media și prezentări ale proiectelor create în cadrul atelierelor.”

Ajuns la cea de-a treia ediție, proiectul „Luna Creativă” reprezintă o punte de legătură între evenimentele culturale din oraș și educația non-formală a tinerilor. Participarea în cadrul atelierelor sau  vizionarea spectacolelor este gratuită, însă se face pe bază de înscriere pe pagina de Facebook Create.Act.Enjoy. Pe lângă publicul din Cluj-Napoca, de acest program se pot bucura și liceenii din Dej, unde se vor organiza activități la fel de interesante. 

În sprijinul acestor proiecte inedite, a venit și Primăria și Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și Uniunii Teatrale din România. Mai multe detalii despre proiect, găsiți pe pagina de Facebook www.fb.com/Create.Act.Enjoy ,  sau pe site-ul oficial www.createactenjoy.com. Poza de mai jos, ilustrează programul pe zile a evenimentului:

Luna Creativa Program

În următoarea lună, se dă așadar undă verde creativității!

Loredana Giță, redactor Cluj.com
Foto și informații: Create.Act.Enjoy