Aplicație Android pentru proiectul Cluj Bike!

de | | 2 Minute

Aplicație Android pentru proiectul Cluj Bike!

Deși e iarnă și încă nu ne putem bucura în întregime de implementarea proiectului Cluj Bike în oraș, există persoane care se gândesc la eficientizarea lui pe viitor. Astfel, a fost lansată o aplicație Android pentru proiectul Cluj Bike care vine în sprijinul celor care aleg acest sistem de deplasare prin oraș.

Aplicația ClujBike Map afișează starea actuală a tuturor stațiilor de biciclete, utilizatorul având posibilitatea de a afla dintr-o singură privire dacă stația de interes are biciclete disponibile sau locuri libere pentru a putea lăsa o bicicletă acolo. Iconițele stațiilor funcționează pe o axă de ,,rece-cald”, unde ,,rece” înseamnă că stația are puține biciclete disponibile, iar ,,cald” înseamnă că mai sunt doar câteva locuri libere (deci sunt multe biciclete staționate). De asemenea, la un singur tap distanță, putem afla mai multe detalii: adresa exactă, numărul de biciclete, număr exact de locuri libere, status etc.

Totodată, aplicația permite accesul rapid la Contact – Call Center, utilizatorii putând să apeleze numărul de telefon alocat proiectului direct din aplicație.

ClujBike Map este disponibilă în Google Play Store, fiind compatibilă cu sistemul de operare Android și a fost creată de Doru Chidean, cu ajutorul lui Radu Croitoru și Cristian Chidean. Aplicația necesită acces la locația dvs. și o conexiune la internet pornită.

clujbike map aplicatie android pentru proiectul cluj bike

Începând din noiembrie 2015, s-a pus în funcțiune la Cluj sistemul de Bike Sharing – Cluj Bike, un proiect realizat din fonduri europene ce are ca scop încurajarea folosirii bicicletei ca mijloc de deplasare în oraș, ca alternativă la a folosi mașina. Cele 50 de stații de bike sharing (43 aflate în Cluj-Napoca, 4 stații în Florești și 3 stații în Apahida) le permit clujenilor să utilizeze bicicletele pe baza unui card emis la cerere. Acestea vor putea fi ridicate și depozitate în stații doar cu ajutorul cardului, iar sistemul este gestionat de servere aflate la Primărie. Înregistrarea se poate face întâi online și îți poți ridica apoi cardul de la primărie sau poți face acest lucru direct la ghișeu. Odată preluată dintr-o stație, o bicicletă va putea fi utilizată gratuit timp de o oră, ulterior se vor percepe taxe. Mai multe detalii: aici.

foto sus: Alexandru-Arthur Filimon
imagine jos: inside app