Antrenamente Shape Xpress – Step Aerobic

de | | 2 Minute

Desi primavara nu si-a intrat de tot in drepturi si inca ne mai confruntam cu temperaturi scazute, nimic nu ne opreste din a visa la zilele toride ale lunilor de vara, la briza marii si la garderoba care se va umple de culoare. Pantalonii scurti, topurile, tricourile si rochitele din materiale fine, vaporoase asteapta sa fie purtate.

Pentru a ne pregati rapid de venirea sezonului cald trebuie sa incepem din timp lupta impotriva kilogramelor in plus, a celulitei si a toxinelor de peste tot – prin piele, din aerul pe care il respiram, din alimentele nesanatoase – acumulate in lunile reci si in timpul sarbatorilor de primavara. Detoxifierea, alaturi de un program de exercitii potrivite pentru tonifierea corpului ne vor ajuta sa intampinam vara mai increzatoare si mai stralucitoare.

Antrenamente Shape Xpress - Step Aerobic

Stepul aerobic este un antrenament cardio care inglobeaza o serie de exercitii cu miscari rapide si controlate, utilizand stepper-ul, o platforma cu o inaltime cuprinsa intre 8-16 cm. Miscarea de baza in step este asemanatoare urcatului pe scari, pe ritm de muzica si combina o serie de exercitii pe care le faci in pozitie verticala.

Antrenamente Shape Xpress - Step Aerobic

Antrenamentele sunt variate, fiecare urmarind probleme specifice, iar printre beneficii se numara: reducerea impactului asupra incheieturilor; introducerea unui ritm de executie sanatos; dezvoltarea mesei musculare si intarirea articulatiilor; tonifierea musculaturii soldurilor, a picioarelor si abdomenului. De asemenea, stepul aerobic contribuie la arderea celulitei si iti intareste muschii fesieri, coapsele si soldurile,oferindu-ti o mobilitate de invidiat si te ajuta sa iti imbunatatesti activitatea sistemelor respirator si cardiovascular, ceea ce te scuteste de boli de inima.

Step aerobicul poate fi practicat de toate persoanele, de orice varsta, care isi doresc sa scape de kilogramele in plus sau care urmaresc tonifierea masei musculare.