Ansamblul rezidenţial de lux la Cluj-Napoca – Riviera Residence

de | | 5 Minute

Datorita semnalelor pozitive trimise de banci in privinta stabilitatii economice, anul 2015 se anunta a fi cel mai important an de dupa criza pentru piata imobiliara. Piata rezidentiala clujeana este in crestere, in mare parte datorita cererii mari de locuinte si a ofertelor flexibile de creditare din partea bancilor sprijinite prin programe guvernamentale de tip “Prima Casa”, oferind oportunitati masive de investitie. In zona centrala si semi-centrala (Dorobantilor, 21 Decembrie, Teodor Mihali) chiriile pentru 2 camere variaza intre 450 E – 1,000 E, in functie de finisaje.

Ansamblul rezidential de lux

Zona Centrala conduce topul cartierelor clujene
Cele mai scumpe apartamente din Cluj sunt în centru, podiumul fiind completat de apartamentele din zona semicentrala (Gheorgheni, Zorilor, Marasti) şi Grigorescu, asa cum se poate observa in lista de mai jos:

– Zona centrala: cea mai mare cautare, cu cel mai mare potential de investitie o au zonele Primarie, Dorobantilor, Iulius Mall, str. Horia – P-ta Mihai Viteazul, str. Ciresilor, Republicii, Andrei Muresanu – aici preturile depasesc 1,200 E / mp.
– Zona semi-centrala: Gheorgheni, Zorilor, Marasti (str. Bucuresti) – 1,100 E – 1, 200 E/ mp
– Grigorescu – 1,100 / mp
– Capat Gheorgheni, cartier Borhanci – 1,000 E / mp
– Buna Ziua – 1,000 E/mp
– Europa – 950 E / mp
– Manastur – 950 E/mp
– Iris – 850 – 900 E/mp

In Floresti, Calea Baciului sau Bulgaria preturile apartamentelor pleaca de la 600 E / mp util.

Majoritatea apartamentelor din ansamblurile noi se vand la stadiul semi-finisat: instalatii, geamuri, usa intrare, centrala termica, calorifere, glet, sapa autonivelanta.

Constructiile noi domina piata imobiliara clujeana
Avand in vedere dezvoltarea pietei imobiliare clujene, locuintele din blocurile vechi incep sa piarda teren in fata constructiilor noi. Multi clienti sunt motivati de facilitatile pe care aceste noi ansambluri le prezinta, de la spatii locative mult mai spatioase, pana la dotari tehnice inovatoare, parcari subterane si locuri special amenajate de agreement in incinta. Un alt avantaj ar consta in faptul ca blocurile noi sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic, fapt ce se va reflecta in costurile reduse la intretinere (energia termica). In cazul Rivierei, o firma de administratie specializata se va ocupa de tot ceea ce inseamna intretinerea spatiilor comune, securitate cai de acces, curatenie, etc.

“In momentul de fata fiecare cumparator trebuie sa priveasca achizitia unei locuinte ca pe o investitie”, spune Anamaria Burca, manager Coldwell Banker Transilvania. “In conditiile in care majoritatea caselor sau apartamentelor se cumpara prin credite care se pot intinde si pana pe 30 de ani, cumparatorii ar trebui sa se asigure ca achizitioneaza o locuinta care peste 10 ani sa aiba cel putin valoarea pe care o are azi.”

“Daca azi un apartament vechi se tranzactioneaza la un pret aproximativ egal cu un apartament intr-o constructie noua, situatia va fi complet diferita peste 10 ani cand multe din blocurile vechi ale Clujului, unele construite in anii 1980, vor avea peste 45 de ani. Iar cand in sfarsit iti achiti creditul, vei fi proprietarul unei locuinte intr-un bloc de 65 – 70 de ani,” adauga Anamaria Burca.

Ansamblurile noi au eliminat multe dintre problemele cu care se confrunta locatarii din blocurile vechi precum lipsa locurilor de parcare sau a spatiilor de joaca pentru copii. Dezvoltatorii complexelor noi din Cluj au gandit apartamente spatioase si bine compartimentate care reusesc sa raspunda nevoilor actuale ale cumparatorilor. Blocurile se construiesc azi direct izolate si mult mai eficiente din punct de vedere energetic; caramida a luat de mult locul BCA-ului sau placilor beton iar instalatiile sunt incomparabil superioare celor din blocurile vechi.

Riviera Luxury Residence – proiectul rezidential “verde” din inima Transilvaniei

Ansamblul Riviera Luxury Residence
Printre proiectele finalizate care promit o experienta urbana superioara se numara si Riviera Luxury Residence, un ansamblu cu 91 de apartamente in Gheorgheni, in zona facultatilor cu profil economic. Apartamente cu compartimentari spatioase, balcoane sau terase generoase, spatii verzi, parcare subterana, SPA cu piscina interioara, sunt doar cateva dintre facilitatile pe care acest condominium le ofera.

Ansamblul rezidenţial de lux la Cluj-Napoca - Riviera Luxury Residence

In aceasta zona rezidentiala preturile de constructie sunt corelate in totalitate cu preţul apartamentelor. Preturile in imobiliare sunt dictate in primul rand de locatie; in cazul Rivierei, locatia este una de exceptie, in inima orasului, in apropierea centrelor de business locale, cu acces direct la atractiile culturale si de agreement din oras.

Ansamblul rezidenţial de lux la Cluj-Napoca - Riviera Luxury Residence

Lacul Gheorgheni cu Parcul Tineretului se afla chiar vizavi, o selectie mare de restaurante, magazine si locuri de relaxare va asteapta in Iulius Mall. In plus de asta, zona este bine deservita de mijloace de transport in comun care leaga Gheorgheniul de toate celelalte cariere.

Ansamblul rezidenţial de lux la Cluj-Napoca - Riviera Luxury Residence

In ceea ce priveste constructia complexului, calitatea a fost mereu in prim plan. Dezvoltatorul, I&C Transilvania Constructii, a ales solutii tehnice inovatoare si materiale de ultima generatie in realizarea proiectului cum ar fi: zidarie de caramida Porotherm Light Plus de 25 cm grosime, fatada ventilata cu placi ceramice Alphaton, Germania, termosistem cu vata minerala bazaltica 100 mm grosime, tencuiala silicatica cu autocuratire, cazane duble in condensaţie Hoval, preparator rapid de apă caldă menajeră Modul Plus, panouri solare ultraslim, si multe altele.

Apartamentele se predau la stadiul de semi-finisat, acest lucru insemnand ca beneficiaza de:

– sistem de incalzire in pardoseala Rehau
– termostate in fiecare incapere pentru controlul temperaturii
– tencuiala silicatica si un strat de lavabil
– geamuri termopane Rehau cu 5 camere si 3 sticle
– usa de exterior
– un port-prosop montat in fiecare camera de baie

Exista si posibilitatea achizitonarii apartamentelor complet finisate, cu costuri aditionale in functie de finisajele si dotarile alese. O firma de administratie specializata se va ocupa de tot ceea ce inseamna intretinerea spatiilor comune, securitate cai de acces, curatenie, etc.

Ansamblul Riviera a fost proiectat si construit astfel incat sa i se acorde clasificarea de ‘Cladire Verde’.

Date contact
Adresa: Aleea Slanic nr. 3 A, Cluj-Napoca, Cluj
Website: www.rivieracluj.ro
E-mail: [email protected]
Telefon: +40 733 900 999
Mobil: +40 736 908 600