ALT +TAB+JOC. o ALTfel de TABără de JOC

de | | 2 Minute
ALT +TAB+JOC. o ALTfel de TABără de JOC

Etnocor. Centru de Studii Etnocoreologice, asociație care are drept misiune cercetarea și promovarea dansului tradițional românesc și a culturii tradiționale românești, organizează în perioada 17-23 iulie 2017, în Parcul Etnografic Național ,,Romulus Vuia” Cluj-Napoca o tabără de dansuri tradiționale românești intitulată ,, ALT +TAB+JOC. o ALTfel de TABără de JOC ”.

În cadrul acestei tabere se vor putea învăța dansuri tradiționale din următoarele zone etnografice: Țara Zarandului, Romanați, Sălaj, Bistrița, Țara Lăpușului, Valea superioară a Mureșului, Valea Argeșului, Depresiunea Toplița, Valea Prahovei, Valea Târnavelor. Lectorii vor fi localnici din sate aparținând acestor zone, asistați de etnocoreologi.La cursuri se pot înscrie atât clujeni cât și doritori din țară care optează pentru pachetul de cursuri cu masă și cazare. Structurate pe nivelurile de începător și mediu-avansați, cursurile vor fi completate cu activități speciale atât în serile taberei cât și în weekend.

Un pachet special, destinat copiilor cu vârsta între 7 și 10 ani, este centrat în jurul cursurilor de dansuri tradiționale și va cuprinde activități cu următoarele teme: satul tradițional și obiceiurile lui, cultura de dans și cultura muzicală specifice lumii rurale, portul tradițional și confecționarea lui (țesut, cusut, funcții etc), basmul popular și eroii săi, horitul și cântatul la fluier, toate prezentate într-un mod interactiv și ludic de către etnologi și profesori.

Proiectul este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național. Parteneri în proiect sunt: Orma Sodalitas Anthropologica, Asociația Zestrea, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Centrul pentru Cercetarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, UNIQA Raiffeisen Software Services, TVR Cluj, Trinitas TV, Radio Trinitas, Cluj.com, Radio Renașterea. Pentru detalii se poate consulta pagina de facebook ,,Etnocor Cluj-Napoca”.

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”