Activități de Paște pentru copii: idei educative pentru vânătoarea de ouă roșii

de | | 3 Minute

Activități de Paște pentru copii: idei educative pentru vânătoarea de ouă roșii

Sărbătorile, fie ele primăvara sau iarna, sunt un prilej deosebit de a petrece timp alături de persoanele dragi din viața noastră. Pentru români, respectarea tradițiilor este importantă probabil pentru că este un mod inedit de a ne conecta cu generațiile bunicilor și a străbunicilor noștri, și este, pentru cei mai tineri dintre noi, un mod simplu prin care putem să înțelegem cum sărbătoreau ei în trecut și ce le aducea fericirea în sânul familiei. 

Noi susținem conservarea tradițiilor și încercăm pe cât de mult putem să găsim metode prin care să combinăm datinile moștenite din generație în generație cu activități care să stârnească interes și pentru cei mai tineri, la care tradițiile ajung din ce în ce mai greu. 

Așadar, ne-am gândit să vă oferim câteva idei de activități pe care le puteți face acasă în perioada sărbătorilor de Paște prin care să-i țineți pe cei mici ocupați și prin care să se distreze învățând despre cultura și tradițiile noastre. 

Vânătoarea de ouă roșii, distractivă și educativă 

Unii dintre voi sunteți probabil familiarizați cu Easter Egg Hunt și poate v-ați trimis deja copiii în căutare de ouă roșii și în anii trecuți, însă hai să vedem câteva idei pe care le puteți pune în practică anul acesta care să fie atât distractive, cât și educative. 

Spre exemplu, pentru copiii mai mari, vânătoarea de ouă roșii poate conține indicii mai dificile, care să le stimuleze curiozitatea. Puteți adăuga ouălor vopsite mici notițe cu întrebări legate de vopsirea ouălor și de tradițiile zonei. Astfel, dacă știu răspunsul corect, ei pot câștiga nu doar un nou produs pentru coșulețul lor de Paște, ci și premii precum o ieșire la înghețată sau o oră în plus în parc cu prietenii 😀. În plus, puteți să le oferiți idei de activități pe care să le faceți cu familia, precum o vizită la Jumping House sau în parcul de aventură

Activități de Paște pentru copii: idei educative pentru vânătoarea de ouă roșii

Glow în the dark hunt

O altă idee ingenioasă este și o vânătoare pe înserate, iar premiile după care micuții scormonesc prin iarbă să conțină brățări luminoase care să le facă mai ușor vizibile. O astfel de idee credem că i-ar ține și pe adolescenți sau pe adulți în suspans. Pe ouă se pot nota diferite numere care să corespundă unei liste cu întrebări pe care o au părinții, iar cei care știu să răspundă corect întrebărilor primesc puncte care-i pot face câștigători. 

Activități de Paște pentru copii: idei educative pentru vânătoarea de ouă roșii

O altă sursă de învățare a tradițiilor pot fi și ouăle încondeiate sau care au fost vopsite natural și au modele cu plante. În funcție câte se află în coșurile lor, ele le pot aduce copiilor mai multe puncte în final, iar cei care știu să povestească și metoda de vopsire sau ce presupune încondeierea au, de asemenea, puncte în plus. 

Alte idei de joc personalizate pot fi: 

  • dacă vopsiți ouă în mai multe culori, puteți să atribuiți fiecărui copil o culoare pe care să o caute
  • provocări precum: sari ca un iepuraș până găsești următorul ou
  • liste cu lucruri pe care trebuie să le bifeze, precum găsirea a 3 ouă roșii cu model de plante sau o discuție cu un adult din familie prin care a învățat ceva nou despre tradiții
  • o idee de premiu poate fi și un ou vopsit special sau personalizat pe care câștigătorul să-l păstreze sau cu care să ciocnească cu familia

În funcție de creativitatea părinților și de energia și vârsta celor mici, vânătoarea de Paște poate fi o activitate deosebită și care să țină entuziasmată toata familia. Puteți să creați concursuri contra timp, să oferiți premii speciale câștigătorilor și să personalizați jocurile în funcție de hobby-urile copiilor. Spor la joc și distracție plăcută! 😄

Surse foto: Bucătăresele vesele, Pinterest