8 West Cluj – firma de consultanță și dezvoltare de software | #PoveștiClujene

de | | 3 Minute

8 West Cluj – firma de consultanță și dezvoltare de software | #PoveștiClujene

8 West Consulting Cluj este o companie de consultanță și dezvoltare de software cu sediul principal în Cork, Irlanda, care funcționează din 1998. Compania are sediul secundar în Cluj-Napoca, deschis din 2018. Care este scopul lor? De a oferi soluții tehnologice de înaltă calitate, scalabile, în domenii diverse: de la comerț online, la siguranța cetățenilor.

“A brand succeeds or fails in its emotional connection with people”

8 west Cluj

Care este parcursul lor și cum s-au dezvoltat?

Echipa 8 West pune în permanență accentul pe dezvoltare. Cu multă perseverență, focusul lor a fost să facă față provocărilor. De aceea, cu sprijinul a peste 220 de profesioniști, 8 West Consulting a reușit să se adapteze tuturor cerințelor de suport. Ba mai mult, concomitent, au continuat să dezvolte proiecte noi. Astfel au conturat proiectele mari care susțin ideea de a fi creativ în ceea ce privește soluțiile tehnice. În același timp, mențin accentul asupra arhitecturii, securității și calității software-ului.

8 west Cluj

“We are about designing strategies, solutions and technologies that support beautiful work.”

În afară de aceasta, 8 West este certificat ISO 27001, subliniind angajamentul său față de securitate, împreună cu un pachet de bune practici, indiferent de domeniul tehnologiei sau procesului în care este implicat.

Sunt conștienți de provocările comerciale ale clientului. De aceea lucrează pentru a găsi eficiența costurilor ori de câte ori pot și livrează la timp un standard de înaltă calitate.

Dezvoltând relațiile de durată, accentul pe comunicare este orientat într-o manieră aparte, cu mare deschidere către nevoile clienților. Capacitatea de a colabora cu fiecare client în parte asigură oferirea calității produsului sau a serviciului dorit. Astfel, toți cei implicați primesc exact ceea ce au nevoie.

8 west Cluj

logouri

Aniversare 8 West Cluj

Ziua de 28 ianuarie 2020 a fost o reală bucurie pentru echipa 8 West din Cluj-Napoca. Motivul bucuriei este dat de reușita și răsplătirea efortului depus prin rezultate. Au sărbătorit 1 an de la înființarea biroului din Cluj. Pe lângă meritele rezultatelor satisfăcătoare, evenimentul aniversar a adus invitați de seamă: ambasadorul Irlandei în România – Dl Paul McGarry și Președintele RIBA (Romania Ireland Business Association) – Dl Gustavo Navarro.

8 west Cluj

Evenimentul aniversar a fost un prilej de prezentare a unui nou produs: SafeTrx, o aplicație lider mondial care se adresează siguranței maritime. Aceasta asigură îmbunătățirea siguranței, alături de reducerea numărului de minute în cazul identificării poziției exacte a unui incident. De asemenea, aplicația monitorizează călătoriile cu barca și contactele de urgență pentru alerte. A fost proiectat în strânsă cooperare cu Paza de Coastă și profesioniștii SAR din întreaga lume și a devenit cel mai important sistem de siguranță maritimă non-GMDSS.

Câteva cuvinte despre 8 West Cluj

8 West a fost înființată în noiembrie 2018 la inițiativa clujeanului Cosmin Coroian. Acesta avea 5 ani de experiență a colaborării cu firma din Irlanda. Cum piața de IT din Cluj era încă de pe atunci în plină dezvoltare, a decis înființarea unei filiale a companiei de software și în „orașul comoară”. Potențialul prevăzut s-a arătat a fi întocmai propice menținerii acestei piețe, motiv pentru care sârguința a dat roade.

Echipa 8 West este tânără și motivată. Punând accentul pe dezvoltarea fiecărui membru, evoluția este garantată de performanța la care ajunge fiecare. Cu toate acestea, provocările au fost numeroase și, în unele cazuri, chiar au presupus eforturi și sacrificii. Totuși, o bună gestionare a situațiilor a adus prosperitate și succesul de care au avut nevoie, totul într-un timp foarte scurt. Însă, așa cum experiențele negative au în sine, un substrat pozitiv și multe învățături, și în cazul firmei 8 West acestea au devenit motive de propulsare spre rezultate.

echipa