8 ani mai târziu: o aniversare atipică (și) pentru Cluj.com

de | | 2 Minute

O aniversare atipică

Pe 19 februarie 2013 avea loc lansarea oficială a site-ului Cluj.com. Opt ani și o pandemie mai târziu, avem parte de o aniversare atipică: în liniște, distanțați, fără tort, șampanie sau ieșit prin vreo cafenea, cum obișnuiam să facem în anii trecuți. Unii pe-acasă, vreo doi-trei la noul nostru sediu – un minunat spațiu pe care îl împărțim cu SEO 365, spațiu de care, să fim onești, nu am apucat să ne bucurăm încă pe deplin, deși am așteptat acest moment o vreme îndelungată. Cu toate acestea, suntem entuziasmați, recunoscători pentru această comunitate și ne facem planuri pentru dezvoltarea proiectului. 

Până ajunge laptele pentru cafea…

…privim puțin în urmă. Dacă la începutul anului 2020 treceam în revistă ce am învățat în cei 7 ani de când promovăm Clujul, acum ne acordăm timp pentru a reflecta la provocările din ultimul an – care au fost destule și pentru noi, din toate punctele de vedere: restructurarea modului de lucru, regândirea modelului de business, adaptarea rapidă la situația financiară nefavorabilă cauzată de starea de urgență etc. Le știm cu toții. 

Dacă restaurantele, hotelurile, localurile și micile afaceri clujene, în general, au avut de suferit, ne-am găsit și noi, odată cu partenerii noștri, pe același „trend” descendent în prima parte a anului trecut. Una dintre deciziile pe care le-am luat în martie a fost să oprim facturarea înspre partenerii Cluj.com – acolo unde s-a dorit acest lucru. Apoi să ne reorientăm și restructurăm activitățile pentru a ne putea susține și dezvolta proiectul în continuare. Nu a fost ușor, dar am reușit. 

Iar reușita aceasta, deși a presupus anumite sacrificii (pe care unii dintre voi le-ați și „observat” din exterior, însă nu mulți și ne bucurăm!), ne-a dat cumva încrederea că proiectul acesta, cel mai drag nouă, nu doar că poate să reziste, ci poate și să crească, să evolueze și să se transforme în ceea ce comunitatea pe care am creat-o în jurul lui are nevoie. 

aniversare atipica 8 ani clujcom

Veștile bune!

Vestea bună este că am reușit să începem 2021 în casă nouă! Vom încerca, așadar, să dăm mai multe „din casă” în următoarea perioadă. Încă personalizăm birouri și mai avem de muncit, însă Cluj.com și-a găsit spațiu primitor de dezvoltare. Bem cafea aromată și ne clătim privirile cu dealuri și Făget. Nu în fiecare zi, dar sperăm la o oarecare normalitate. 

Vestea foarte bună este că am legat prietenii și parteneriate frumoase în ultimul an, iar acestea, puse alături de mesajele voastre de susținere și încurajare, ne dau curaj și energie să dezvoltăm cluj.comunitatea așa cum ne dorim de multă vreme! 

Vă mulțumim și vă apreciem! Suntem nespus de recunoscători pentru faptul că reușim, împreună, să spunem povestea Clujului. 


Cu drag,
Echipa Cluj.com


Vă puteți alătura comunității noastre pe Facebook Cluj.com – Ghid Local și Instagram @clujcom