5 motive altfel pentru utilizarea claxonului în Cluj

de | | 2 Minute

Deși claxonatul în trafic fără motiv întemeiat se sancționeză, cine respectă regulile? Cine măsoară dacă ai făcut abuz de decibeli sau dacă ți-ai atins limita de claxoane? Conform Codului Rutier, în categoria claxonat ilegal se încadrează dispozitivele de avertizare care sunt folosite la o distanță mai mică de 25 de metri față de cel cărora li se adresează sau folosirea acestora în zonele unde este semnalată „claxonarea interzisă”.

Se spune că ardelenii sunt calmi însă și răbdarea lor are o limită. Care sunt motivele pentru care clujenii folosesc claxonul? Pe lângă laitmotivul traficului aglomerat, a pietonilor ce meditează pe zebră, a „gazelelor” care sar în fața mașinii, fără să se asigure, sau colegilor de trafic care se cred la curse cu mașini, enumerăm alte 5 motive pentru care șoferii ar putea fi tentați să claxoneze:

#1 Când aplauzele devin supraestimate. Se va claxona în fața operei, la teatru, concerte, lansări de carte, la premiera filmelor sau la aterizarea avionului, în semn de apreciere pentru actul artistic.

#2 Pentru un discurs mai fluid. Nu vom mai folosi semenele de punctuație ci vom utiliza câte un claxon la sfărșitul fiecărei propoziții. Poate așa se va spulbera mitul că ardelenii sunt molcomi la vorbă.

#3 Semnalarea unor pericole. Dacă prețul chiriilor din Cluj e pe cale să provoace un cutremur în buzunarele locatarilori, în gropi s-au creat adevărate cratere din care poți vedea miezul Pământului sau dacă sunt mai puține locuri de parcare decât mall-uri. Ideea de bază e să claxonezi pentru orice nemulțumire. E mai ieftin decât să mergi la psiholog și mai eliberator decât să completezi o petiție online.

#4 Dacă ești în căutarea unui loc de muncă. CV-urile nu le mai citește nimeni așa că poți ieși în evidență cu abilitățile tale de utilizator avansat de claxon. Viitorul tău angajat așteaptă să fie claxonat!

#5 De plictiseală. Nici semințele nu mai sunt ce au fost odată. Dacă ești tentat să citești o carte de plictiseală, revino-ți repede căci claxonatul este mult mai distractiv! Trebuie doar să găsești pe cineva pe care să îl agasezi.

Bineînțeles că acesta este un pamflet. Recomandăm consumul responsabil de claxon și utilizarea lui în condiții de forță majoră. Pentru activități mai productive, trebuie doar să deschizi ochii și să le cauți, Clujul mișună de evenimente și oameni faini!

and_lazza claxon

Foto: Instagram @and_lazza, @grozavictorcristian
Loredana Giță. redactor Cluj.com