4 sfaturi utile pentru sănătatea orală

de | | 2 Minute

4 sfaturi utile pentru sănătatea orală

Igiena orală impecabilă este de dorit, însă pentru multe persoane este dificil de realizat. Pentru aceasta este nevoie de multă atenție și de îngrijire zilnică, însă rezultatele pe care le vei obține sunt cele care contează, de fapt. Iată, așadar, care sunt cele mai importante 4 lucruri pe care trebuie să le faci pentru o bună sănătate orală.

Periajul dinților dimineața și seara

Orice medic dentist va pune primul pe listă acest sfat: periază-ți dinții de două ori pe zi, dimineața și seara, pentru a evita apariția cariilor sau a altor neplăceri. Este important, însă, ca periajul să se facă în mod corect. Folosește o periuță de dinți adaptată nevoilor tale, o periuță cu peri moi sau medii. De asemenea, folosește o pastă de dinți cu fluor și ține cont că este indicat ca aceasta să conțină și zinc, un mineral util pentru protejarea dinților. Fă gesturi mici, circulare, de sus în jos, de la marginea gingiilor până spre vârful dinților și ai grijă să treci pe toată suprafața fiecărui dinte.

Mergi periodic la controlul stomatologic

Nu numai că este esențial să mergi periodic la controlul stomatologic, dar este extrem de important și să urmezi toate sfaturile medicului și să iei toate măsurile profilactice corespunzătoare. Tratamentele de profilaxie dentară sunt cele care te pot scăpa de multe neplăceri – un simplu detartraj te ajută să previi gingivita sau retragerea gingiilor care poate duce în timp la parodontoză, de exemplu. Nu uita, așadar, să notezi în calendar și data la care ești programat pentru următorul consult stomatologic de rutină, pentru că acesta îți poate salva dinții.

Bea apă între mese

Nu numai pentru a elimina bacteriile care se depun în interiorul gurii, cât și pentru a ajuta saliva să îți curețe gura mai bine, mai eficient, pentru că acesta este unul dintre rolurile ei. O gură uscată este, de cele mai multe ori, responsabilă pentru dezvoltarea bacteriilor și a respirației urât mirositoare, așadar este mai bine să iei și această precauție pentru sănătatea orală.

Limitează gustările și consumul de produse dulci și acidulate

Este important să faci acest lucru pentru sănătatea orală, deoarece acestea se acumulează pe dinți și favorizează formarea plăcii dentare sau apariția cariilor. Este important să aștepți 30 de minute pentru a te spăla pe dinți dacă în timpul mesei au fost consumate alimente acide, astfel încât să fie evitată deteriorarea smalțului.


Articol publicitar