3 biserici pe care trebuie să le vizitezi când ajungi în Cluj

de | | 2 Minute

Biserici Cluj: ce vizităm?

Municipiul Cluj-Napoca este unul dintre cele mai frumoase și îndrăgite orașe din țară. Acesta se mândrește nu numai cu o comunitate de oameni prietenoși cu inimă mare, dar și cu numeroase obiective turistice valoroase.

Clujul își arată latura multiculturală prin marea diversitate de edificii religioase răspândite pe întreg teritoriul municipiului. Dacă îți planifici în viitorul apropiat o vacanță și vrei să descoperi în întregime povestea orașului din Inima Transilvaniei, îți prezentăm, în continuare, 3 biserici Cluj care merită vizitate.

Biserica „Sfântul Mihail”

Edificiu impresionant ce datează încă din secolul al XIV-lea, Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” a devenit în timp unul dintre simbolurile municipiului Cluj-Napoca. Chiar dacă nu ai avut încă ocazia să o admiri în realitate, suntem convinși că ai văzut-o în cel puțin o imagine reprezentativă a orașului.

Biserica „Sfântul Mihail” este situată chiar în centrul orașului, mai exact în mijlocul Pieței Unirii, deci e imposibil să o ratezi. Ajuns în fața acestei biserici din Cluj, este puțin probabil să nu rămâi impresionat de măreția unuia dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania.

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”

Tot în centrul orașului, la aproximativ 10 minute de mers pe jos de Piața Unirii, vei descoperi maiestuoasa Catedrală Mitropolitană Cluj găzduită de Piața Avram Iancu.

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Cluj, cunoscută și sub denumirea de Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” reprezintă un important monument național. Acest lucru se datorează faptului că este primul edificiu construit în stil românesc după Marea Unire din 1918.

În interiorul Catedralei se regăsește una dintre cele mai frumoase picturi murale, care întruchipează scena Adormirii Maicii Domnului, dar și o celebră icoană din Transilvania, pictată de preotul Luca de Iclod.

Biserica Mănăstirii Franciscane

Situată în actuala Piața Muzeului, Biserica Franciscană este unul din cele mai vechi și semnificative edificii religioase din oraș. Acest lăcaș de cult și important obiectiv de turism Cluj datează de la finalul secolului al XIII-lea. Hramul acestei deosebite biserici din Cluj este pe 5 august, de sărbătoarea „Maria Zăpezii” (sfințirea Bazilicii Santa Maria Maggiore din Roma).

În interiorul acesteia se regăsesc două artefacte religioase valoroase: o copie fidelă a unui tablou celebru aflat în Biserica Santa Maria Maggiore din Roma ce datează din anul 1730 și capela funerară a familiei Korniș. În cadrul capelei, se află un crucifix de dimensiuni impresionante, considerat a fi unul dintre cele mai importante obiecte de artă a Transilvaniei Medievale.

Așadar, se poate observa cum cele trei menționate anterior nu sunt niște simple biserici, ci reprezintă 3 monumente istorice valoroase pentru oraș și pentru comunitatea acestuia. Acest aspect le încadrează în categoria obiectivelor de turism din Cluj care nu trebuie să lipsească din lista nici unui vizitator care vrea să descopere povestea orașului din Inima Transilvaniei.


Articol publicitar