Top 10 soluții pentru albirea dinților

de | | 3 Minute

Albirea dinților este un subiect de interes din ce în ce mai mare. Pentru a avea un zâmbet frumos, cu adevărat ”orbitor”, nu este suficient să ai dinți sănătoși și drepți, mai este necesară aplicarea diverselor metode de albire, pentru a elimina petele sau culoarea galbenă.

Există multe soluții disponibile pentru a remedia imperfecțiunile existente, iar unele dintre ele sunt, de asemenea, relativ ieftine, precum și eficiente și simplu de utilizat. Unele metode sunt naturale, altele au la bază substanțe chimice. Prin urmare, iată clasamentul celor mai eficiente soluții, printre care mijloace folosite de medicul stomatolog sau tratamente pentru albirea dinților acasă.

1. Albirea eficientă a dinților cu laser

Această metodologie folosește lasere pentru a accelera efectul de albire al gelului concentrat, care este aplicat pe dinți, fiind considerată cea mai eficientă soluție de albire dentară profesională.

2. Albirea dentară cu lumina LED

Este un tratament alternativ de albire profesională, care funcționează într-un mod similar cu metoda cu laser, dar folosește lumini LED în calitate de accelerator al agentului de albire. Dezavantajul este că nu este atât de intens, astfel fiind necesare mai multe ședințe pentru a obține rezultatele dorite.

3. Kit de albire a dinților

Reprezintă seturi cu soluții ieftine și eficiente, bazate pe folosirea unui gel de albire, care acționează direct asupra smalțului și dentinei. În cele mai multe cazuri, este un gel pe bază de peroxid de hidrogen (peroxidul de hidrogen comun), și este același produs pe care îl folosesc stomatologii. Acestea permit obținerea rezultatelor foarte asemănătoare cu cele obținute la un stomatolog, în condiții de casă și fără a plăti sume astronomice.

4. Pasta de dinți 

Este importantă menținerea bunelor practici de igienă orală, cum ar fi periajul regulat cu o pastă de dinți pentru albire, utilizarea aței dentare, precum și o vizită la dentist de două ori pe an, pentru controale de rutină. Există pe piață o mare varietate de produse din această categorie, unele concepute special pentru dinți sensibili, altele specifice pentru protecția gingiilor. Magazinul online Makeup oferă un sortiment destul de bogat de asemenea produse.

5. Pasta de dinți, făcută în condiții de casă

Albirea dinților acasă poate fi obținută prin folosirea bicarbonatului de sodiu amestecat cu apă sau cu o cantitate mică de peroxid de hidrogen. Se obține o consistență lichidă, care urmează a fi aplicată pe dinți timp de aproximativ 30 de secunde, după un periaj normal. Trebuie de reținut că atât peroxidul, cât și bicarbonatul de sodiu sunt substanțe abrazive, așa că nu trebuie abuzat de acest tip de tratament.

Albirea dinților

6. Extract de ulei de cocos

Un nou tratament pentru albirea dinților acasă este aplicarea uleiului de cocos (un produs de albire a dinților prin excelență) timp de 10-15 minute. Este o tehnică tradițională indiană de îmbunătățire a igienei orale. După clătire vor fi vizibile rezultatele.

7. Cărbune activ

Poate fi utilizat sub formă de pudră sau sub formă de pastă. Deși gura va deveni neagră, după clătire dinții vor fi mai strălucitori și mai curați decât înainte.

8. Ulei de cocos și pastă de curcuma

Curcuma este cunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii. Se amestecă puțină curcuma cu ulei de cocos și se spală dinții cu acest amestec câteva zile, diferența va fi vizibilă.

9. Căpșuni măcerate

Aplicarea directă a unui amestec de căpșuni, este o altă metodă de albire a dinților acasă. După aplicare se clătește foarte bine cavitatea bucală.

10. Oțet de mere

Acest produs casnic poate fi eficient pentru îndepărtarea petelor întunecate de pe dinți. Se spală dinții timp de un minut, folosind vârful degetului înmuiat în oțet. Apoi se clătește cu apă și urmează periajul normal. Se face această acțiune timp de o lună pentru a obține rezultate.


Articol publicitar