Ziua Programatorului semnalează importanța sectorului IT la nivel național

de | | 2 Minute

Ziua Programatorului

Datorită software development-ului, a inovării constante și a adoptării graduale a dispozitivelor IoT, sectorul IT reprezintă peste 4% din angajați, la nivel național. Iar astăzi, 13 septembrie, este ziua internațională a programatorului.

IT în România

Conform datelor ZF în România avem peste 220 000 de persoane care lucrează în domeniul IT. Comparativ cu anul 2008, acest număr reprezintă o creștere de 70%. Două orașe din țară au contribuit semnificativ la această creștere. Iașiul și Clujul au crescut de 4 ori în numărul de angajați în IT, doar în ultimii 12 ani.

Mai mult, Clujul este orașul cu cea mai mare concentrație de IT-ști pe metru pătrat, nu doar la nivel național, dar și la nivel European.

Astfel, Ziua Programatorului devine o zi din ce în ce mai importantă în conștiința publică.

Ziua Programatorului

Ziua Programatorului se sărbătorește în ziua a 256-a a anului, dată ce pică în 13 septembrie sau 12 în an bisect. Această dată a fost aleasă dat fiind faptul că acesta este numărul valorilor ce pot fi reprezentate cu un byte (0-255). În anumite țări, cum ar fi Rusia, guvernul recunoaște oficial această zi ca și sărbătoare.

Programarea influențează societatea în mod radical

Astăzi programarea ne-a schimbat radical viețile. De la cum ne petrecem timpul liber la cum comunicăm sau interacționăm, inclusiv în cadru intrafamiliar. Mai mult, acest domeniu are un impact major chiar și asupra vocabularul nostru, indiferent de limba pe care o vorbim. Astfel, o zi desemnată să sărbătorească programatorii este mai mult ca binevenită iar sutele de companii de IT din România pun din ce în ce mai mult accent pe această zi.

Oportunități continue

Dat fiind faptul că aceste companii se dezvoltă într-un ritm alert, angajații în IT, care reprezintă deja un procentaj semnificativ pe câmpul muncii, au parte de oportunități continue. Astfel sectorul IT din România este printre cele mai dinamice sectoare.

Doar la AROBS sunt peste 60 de oportunități de carieră la momentul actual pentru persoane din domeniul IT, atât remote cât și într-una dintre cele 7 sedii din România.

Cum poate industria IT să creeze oportunități și soluții pentru provocările viitorului? Află urmărind blog-ul AROBS.

Până atunci, la mulți ani de Ziua Programatorului.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.