Ziua Mondială a Teatrului 2022 – Teatrul pentru comunitate

de | | 2 Minute

ZIUA MONDIALĂ A TEATRULUI 2022 – TEATRUL PENTRU COMUNITATE

Din cauza restricțiilor epidemiologice, în ultimii doi ani teatrele au fost nevoite să sărbătorească online Ziua Mondială a Teatrului. Anul acesta, sărbătoarea Thaliei va fi celebrată din nou în spațiul fizic, teatrul devenind un loc al comunității. În acest context, duminică, 27 martie, Teatrul Maghiar de Stat Cluj își așteaptă publicul cu un program special:

VIZITĂ ÎN CULISE | 13:00, 15:00

Vizita ghidată de actorii Teatrului este gratuită și se va face pe baza înscrierii la adresa de e-mail [email protected]. Grupele sunt așteptate, la ora stabilită, în foaierul de la parter.

Termenul limită pentru înscrieri: vineri, 25 martie.

Cu: Réka Csutak, Róbert Laczkó Vass

VERNISAJ EXPOZIŢIE: PO8ZTER – Expoziție cu afișele teatrelor maghiare din Transilvania | 18:00

Expoziția PO8ZTER prilejuiește întâlnirea, în premieră, dintre 8 graficieni cu stiluri și viziuni diferite, prin intermediul afișelor mai multor teatre din Transilvania.

Artiști: Levente Benedek, Botond Burus, Zsolt Ercsei, István Hodgyai, Emőke Kiss, Hajnalka László, László Németh, Ferenc Wanek

Expoziția va fi vernisată de András Visky, director adjunct artistic al Teatrului.

Foaier, etaj

Eugéne Ionesco: MACBETT | 19:00

„Macbettul lui Ionesco nu este o simplă întoarcere pe dos parodistică a capodoperei shakespeariene, ci o radiografie și o deconspirare a unei vieți publice abrutizate, apropiate de absurd. Piesa prezintă, cu umor necruțător, viața publică animată și împinsă în haos de o ostilitate constant stimulată. Macbettul ionescian vorbește în același timp și despre absurdul conspirației. El se adresează cu o acuitate surprinzătoare spectatorului de azi.” – András Visky

Regia: Silviu Purcărete

Sala Mare

Spectacolul Macbett a fost nominalizată la premiile UNITER 2021 pentru Cel mai bun spectacol.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului și online de pe www.biletmaster.ro.

Teatrul își rezervă dreptul de a schimba programul.

teatrul pentru comunitate 2022 - teatrul maghiar


Comunicat de presă