Evenimente dedicate Zilei Mondiale a Sindromului Down la Cluj

de | | 2 Minute

Ziua Mondială a Sindromului Down 2023

Ziua Mondială a Sindromului Down este marcată la Cluj prin organizarea a două evenimente dedicate acestei cauze. Consiliul Județean Cluj și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj organizează azi și mâine două evenimente în cadrul căruia copiii afectați de maladia genetică cromozomială se pot bucura de activități distractive. 

Astfel, azi, 20 martie 2023, clujenii sunt invitați la spațiul de joacă „Brothers Fun Club” din strada Tăietura Turcului, nr. 29-35 (Parcul Industrial Tetarom I) unde toți invitații vor avea parte de distracție și de voie bună, iar mâine, 21 martie 2023, evenimentul principal dedicat Zilei Mondiale a Sindromului Down va avea loc la Cafeneaua „Cofeels” de pe strada Gheorghe Șincai nr. 9.

Echipa Centrului Comunitar Județean Cluj așteaptă la Cafeneaua „Cofeels” între orele 7:30-16:30 toate persoanele dornice de socializare, la un eveniment de creștere a conștientizării privind problemele pe care le întâmpină pacienții cu sindrom Down și familiile acestora.

ziua mondiala a sindromului down 2023 cluj1

Sindromul Down este o afecțiune genetică și nu o boală, deoarece persoanele diagnosticate prezintă o modificare cromozomială prezentă pentru întreaga viaţă, ce nu poate fi vindecată. Acceptarea și integrarea din partea comunității în sistemul de învățământ, tranziția și sprijinul de la sistemul educațional la angajare, accesul la locurile publice de muncă, au ca scop creșterea calității vieții persoanelor cu Sindrom Down. – Consiliul Județean Cluj. 

Ziua Mondială a Sindromului Down este sărbătorită în fiecare an la data de 21 martie cu scopul de a spori gradul de conștientizare cu privire la sindromul Langdon-Down.