Ziua de Curățenie Națională va fi marcată și în acest an la Cluj

de | | 3 Minute

Ziua de Curățenie Națională

Consiliul Județean Cluj împreună cu Let’s Do It, Romania! îi invită pe doritori să ia parte la Ziua de Curățenie Națională, organizată în data de 17 septembrie a.c. Devenit deja o tradiție, evenimentul implică și alte 190 de țări unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri.

Astfel, voluntarii clujeni, și nu numai, sunt așteptați pe 17 septembrie să strângă deșeurile din natură și să petreacă o zi împreună cu oameni dornici să facă fapte bune. Înscrierile se pot face la https://membership.letsdoitromania.ro/access/login/. Pentru informații suplimentare, pot fi contactați coordonatorii județeni https://letsdoitromania.ro/contacte/.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj:

„Rezultatele edițiilor precedente ne demonstrează, o dată în plus, impactul și eficiența proiectului. Sprijinim deja de ani buni desfășurarea în județul Cluj a acestei inițiative întrucât ne dorim ca acest tip de comportament, responabil față de mediu, să devină unul firesc, conștientizat și asumat de cât mai mulți clujeni. În final, ambițiosul nostru obiectiv este de a genera o schimbare majoră de atitudine, de a trece de la ideea de a colecta deșeurile, la aceea de a preveni aruncarea lor, cu efecte mult mai durabile. Îi invităm, deci, pe toți cei interesați să contribuie la conservarea naturii să se alăture eforturilor organizatorilor și să răspundă afirmativ acestei inițiative lăudabile.”

Laura Găină, președinte Asociația Nature O’clock, reprezentanta Let’s Do It, Romania! în județul Cluj:

„Cetățenii clujeni au dat dovadă, de-a lungul timpului, de responsabilitate și implicare în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător. În acest moment, la nivelul județului, ne axăm mai mult pe partea de prevenție, pe menținerea curățeniei și pe accentuarea importanței păstrării unui mediu curat, motiv pentru care anul acesta am introdus în programul zilei și activități care nu presupun colectarea efectivă a deșeurilor.”

În județul Cluj manifestarea va avea loc în următoarele locații:

1. Cluj-Napoca – Parc Est (cu acces de pe str. Tulcea) – în această locație voluntarii au oportunitatea de a participa la un tur ghidat prin zona lacurilor, acțiune susținută cu suportul SOS Parc Est și la un etalaj fotografic realizat de Olivia Nica.

2. Florești – zona Baraj Lac Florești – în această locație există posibilitatea de a participa la un tur ghidat către zona mlăștinoasă, cu suportul Asociației Clujul Sustenabil.

3. Cheile Baciului (acces str. Cheile Baciului).

4. Turda – informații Primăria Turda.

5. Gherla – informații Primăria Gherla.

6. Dej – informații Primăria Dej.

Ziua de Curățenie Națională Cluj - Afiș

Totodată, Let’s Do It, Romania! îi invită pe cei care vor să facă parte din schimbare să fie voluntari digitali, adică să marcheze în aplicația TrashOut deșeurile pe care le întâlnesc în natură. Echipa Let’s Do It, Romania! va trimite sesizări autorităților prin platforma 4B, iar în maximum 30 de zile acestea revin cu un status în ceea ce privește zonele respective.

Din 2010 până în prezent, peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației Let’s Do It, Romania!, aceștia aducându-și contribuția la o natură mai curată.

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale într-o singură zi. “Let’s Do It, Romania!” face parte din inițiativa globală “Let’s Do It World!”, alături de alte 190 de țări, fiind una dintre cele mai mari mișcări de voluntariat din lume.


Comunicat de presă